Fortsatt bråk mellan jägare och aktivister – uppgifter om misshandel

Det intensiva bråket mellan vargjägare och djurrättsaktivister i de västmanländska skogarna fortsätter.

Under torsdagskvällen larmades polis till platsen i Kölsta.

En anmälan om misshandel upprättades.

Aftonbladet har i flera artiklar rapporterat om bråket som pågått mellan aktivister och vargjägare i skogen utanför Köping.

Enligt beslutet från Länsstyrelsen får sex vargar i Kölstareviret i Västmanland skjutas mellan den 2 januari och den 15 februari.

Under torsdagen har flera personer som har kontakt med aktivisterna hört av sig till Aftonbladet med uppgifter om att de förlorat kontakten med aktivister i skogen. Senare lämnar personer uppgifter om att några av djurrättsaktivisterna hävdat att de blivit misshandlade.

Polis till platsen

– Det talas om att det är jägare som är misshandlade och att det är aktivister som är misshandlade, säger polisinspektör Mats Länn på Västmanlandspolisens kommunikationscentral under kvällen.

Polisen är till en början inte på plats och har inga uppgifter om att någon skulle vara skadad.

– Vi får åka dit och reda ut om det är några som misshandlats, om det är personer som är i skogen och om de vill vara där eller om de – som de påstår – blivit bortförda av jägare, säger Mats Länn.

Två försvunna

Vid niotiden på kvällen har polis kommit fram till platsen. Då börjar man söka efter två personer som uppges vara försvunna.

– Just nu är läget att det eventuellt är två som är försvunna. Om de håller sig borta frivilligt eller är vilsna kan vi inte riktigt svara på, säger Mats Länn.

Jägare och aktivister börjar gemensamt att söka efter personerna som saknas, skriver polisen på sin hemsida.

– Jägarna är ute och letar efter aktivisterna, de försöker hitta de två som eventuellt är försvunna, säger Mats Länn.

Vid tiotiden på kvällen hittas de saknade, en man och en kvinna i 20-årsåldern.

Mannen har ett sår i huvudet som han menar har uppkommit i ett bråk med en jägare. Polisen tar upp en anmälan om misshandel och om stöld av mobiltelefoner eftersom aktivisterna säger att jägare stulit deras telefoner.

Skogarna vid Kolsva.
Skogarna vid Kolsva.
Publisert:

LÄS VIDARE