Nallen tillbaka - efter fyra år

NYHETER

Columbus åkte tåg Norden runt

Nallebjörnen Columbus mötte inga indianer på sin resa.

Men både skolbarn och gårdfarihandlare.

Efter fyra år har han återvänt till syskonen Forss i Stockholm.

- Jag trodde aldrig att han skulle komma tillbaka, säger Josefin Forss.

Foto: MAGNUS SANDBERG
KÄRT ÅTERSEENDE Syskonen Forss, Simon, Emilie, Martina och Josefin, har återförenats med Nalle Columbus.

På soffan hemma i familjen Forss vardagsrum sitter en vit liten nallebjörn med storslagna minnen. Han har precis återvänt från en långresa genom Sverige och Danmark.

Det hela började en vårdag för fyra år sedan. Nalle Columbus var hemma och hade det långtråkigt. Samtidigt hade syskonen Forss fått höra talas om en vitt berest nalle i England.

- Vi ville att Columbus skulle få göra samma sak. Därför klädde vi honom i halsduk, mössa och strumpor och åkte med honom till Flemingsbergs station. Där satte vi honom på första bästa tåg, säger Emilie Forss, 15.

Konduktören inte glad

Josefin Forss, 13, fyller i:

- Men konduktören blev jättearg och sa att Nalle Columbus skulle hamna på hittegodset.

Som tur var blev det inte så. Nalle Columbus hittade en vän som tog honom med till Halsberg. Därifrån fortsatte han till en skolklass i Örebro.

I en resedagbok har han också skrivit om när han åt danska wienerbröd med "chokoläde" och om när han besökte Kiviks marknad.

I en lapp som hängde runt Nalle Columbus hals skrev syskonen Forss att de ville ha honom hemma igen till julen 1998. Men efter julhelgen slutade nallens hälsningar att komma.

Först för ett par veckor sedan damp ett stort paket ner hemma hos Forss. Lillebror Simon, 5, öppnade det och inne i paketet hittade han Nalle Columbus.

Vem är Patricia?

Nu kommer syskonen att försöka ta kontakt med dem som skrivit i nallens resedagbok.

- Mest nyfikna är vi på den hemliga Patricia. Hon kanske vet vad som hände Nalle Columbus under de år då han var borta, säger syskonen Forss.

Utdrag ur resedagboken:

Viktoria Martinsson