- Det känns nästan som hemmamatch

NYHETER

4 000 djurgårdare ska invadera Norrköping: Läktarmatchen är redan vunnen

På måndag smäller det.

Över 4 000 djurgårdare väntas invadera Norrköping.

- Det känns nästan som en hemmamatch när man åker dit, berättar Kristian Hebel ordförande i Ultras STHLM, Järnkaminernas egen tifo-grupp.

Foto: NY FEST PÅ MÅNDAG? Djurgårdsfansen räknar med att kunna ge sitt lag ett massivt stöd i bortamatchen mot Norrköping. "Vår klack är alltid flera gånger större än Norrköpings", säger Dif-supportern Kristian Hebel.

Över 4 000 till Norrköping. Det låter som den klassiska djurgårds-invasionen, men det är det inte. Det är bara ännu en match i seriens grötlunk. Trots det är intresset för just den här matchen enormt.

- Det har bara blivit så. Norrköping ligger inte för långt bort och det är alltid mycket folk som åker dit, säger Kristian Hebel.

Större klack än Norrköping

- Det känns nästan som hemma. Vår klack är alltid flera gånger större än Norrköpings, bara det är stort, fortsätter han.

Det är inte första gången Kristian Hebel åker till Norrköping för att titta på fotboll. Och mottagandet har alltid varit positivt.

- Både invånarna och poliserna har alltid mött oss på ett bra sätt. Jag har inget negativt att säga om Norrköping. Innan matchen börjar kommer jag att sätta mig på någon bra pub, säger han.

Kommer det bli något tifo?

- I vilket fall som helst tar vi med oss det gamla vanliga. Flaggor och banderoller, säger Kristian Hebel.

Att det skulle bli någon fråga om vem som vinner läktarmatchen håller Kristian Hebel inte med om.

Kör på styrka

- Läktarmatchen är redan vunnen, bara vi går ut och kör som vanligt. På måndag kommer vi köra på styrka. Nya ramsor kör man på hemmaplan eller på bortaplan när det inte är för mycket folk, säger Kristian Hebel.

- När 4 000 sjunger "Vi är från Stockholm... " blir det mäktigt och texten passar bra eftersom vi är på bortaplan, fortsätter han.

Vad tycker du om deras klack?

- Deras klack är helt ok även om trumman ibland låter mer än sången.

Fredrik Sandberg är sekreterare i Peking Fanz. Han är inte nervös för att 4000 djurgårdare ska dominera på måndag.

- Förra året sjöng de bra ett tag men deras klack tystnade i slutet. Kanske för att vi vann med 2-0 men jag är inte orolig, säger Fredrik Sandberg.

- Med hjälp av våra spelare på planen kommer vi vinna på läktaren. När Norrköping tar ledningen blir det lättare för oss, fortsätter han.

Norrköpings klack kommer inte heller satsa på några nya ramsor.

Imponerad av Dif

- Det går inte att ha för avancerade sånger när man möter lag som Djurgården. Det gäller att höras. "Kämpa IFK" är bra eftersom den är kort och koncis vilket gör den lätt att sjunga volymmässigt. När vi möter Örebro eller Sundsvall kan man testa ramsor som är mer avancerade, säger Fredrik Sandberg.

Vad tycker du om djurgårdsklacken?

- De är imponerande. Bäst hittills i år.

Erik Thulin