Nyheter

Dödsolycka utanför Simrishamn – trafikproblem efter den svåra krocken

Av: 

Anna Alexandersson

NYHETER

Insatsledaren: Två bilar har totalkolliderat

Kraftig kollision En person omkom i olyckan utanför Simrishamn.
Kraftig kollision En person omkom i olyckan utanför Simrishamn.

Två bilar och en motorcyklist var inblandade i en kraftig kollision i höjd med Brösarps backar i Skåne på lördagseftermiddagen.

– Det var totalt fem personer inblandade i olyckan, fyra svårt skadade och en avliden, säger Göran Glifberg, insatsledare vid Sydöstra Skånes räddningstjänstförbund.

Larmet om den svåra trafikolyckan kom in till larmcentralen vid 15.20-tiden på lördagen. Det var en kraftiga kollisionen mellan två personbilar på väg 9 vid mellan Brösarps backar och Kivik i Skåne.

Rakt in i mötande bil

En av bilarna kom av okänd anledning över på fel körbana och kolliderade med mötande bil. Bakom en av bilarna färdades en motorcykel som välte när föraren bromsade kraftigt. De båda personbilarna blev mycket kraftigt demolerade och det krävdes en massiv räddningsinsats.

– Det är två bilar som har totalkolliderat och en motorcyklist inblandad, förklarar insatsledare Göran Glifberg.

– Det ser aldrig bra ut på platsen när det är en svår olycka. Vi tvingades stänga av vägen helt. På plats var räddningstjänst från Brösarp, Degeberga, Simrishamn och räddningsvärnet från Kivik, sex ambulanser och polispatruller. Det var avstängt i ungefär 2,5 timme.

Räddningstjänst och polis var fortfarande vid 17.20-tiden kvar på platsen. Det var då totalstopp i trafiken.

En död – och fyra svårt skadade

Fyra personer ska ha förts till sjukhus med allvarliga skador och en femte person har avlidit, enligt räddningstjänsten. Tre transporterades till Centralsjukhuset i Kristianstad och två personer till Skånes universitetssjukhus i Lund, enligt Ystads Allehanda.

– Till Centralsjukhuset i Kristianstad har det kommit in en man och en kvinna i 60-65 års åldern som är allvarligt skadade. Läget är stabilt och inte livshotande, säger Marie Ljung, pressjour i Region Skåne.

Två yngre män fördes allvarligt skadade med ambulans till Universitetssjukhuset i Lund.

"Mannen har avlidit"

– De har tagit emot två män födda på 70-talet. En som är allvarligt skadad och förd till intensivvårdsavdelningen men läget är stabilt. Den andre mannen har avlidit, uppger Marie Ljung.

– Han som körde motorcykeln, en man född -63, kom undan med lindriga skador och har kunnat lämna sjukhuset i Kristianstad.

Vid 18.30-tiden var trafiken förbi olycksplatsen påsläppt igen. Det ska dock ske bärning av fordonen under kvällen så det kan orsaka störningar.

Flera olyckor i dag

Det har varit flera trafikolyckor i Skåne under lördagen. Vid 14-tiden på lördagen kolliderade en personbil av okänd anledning med en stor trafikskylt. En person transporterades till sjukhus med okända skador.

Tidigare på lördagen körde en motorcyklist ut i en åker bredvid väg 1285 utanför Svalöv. Han fick hjälp till sjukhus av räddningstjänst med oklara skador. Vägen stängdes av under räddningsarbetet.

ANNONS EXTERN LÄNK

BLACK FRIDAY: Massor av rea på populär elektronik. Robotdamssugare, hörlurar, TV. Passa på att köp innan de tar slut

Webhallen

Publisert: