Hus och hem

Spara pengar – byt försäkring

Av: 

Minimedia

Karin Holmberg

NYHETER

Lojalitet lönar sig inte

Har du samma försäkringsbolag för att de ger dig rabatt när du samlar allt hos samma bolag?

Det finns en risk att du då betalar för mycket för din försäkring.

– Det finns en myt att det lönar sig att samla alla sina försäkringar i ett bolag men sanningen är oftast den motsatta,säger Kristian Jacobsson, VD för Kundkraft.

Foto: sxc.hu

För att hjälpa svenska folket att pressa sina försäkringskostnader har företaget Kundkraft nu börjat erbjuda en försäkringstjänst.

– Det finns en myt att det lönar sig att samla alla sina försäkringar i ett bolag men sanningen är oftast den motsatta,säger Kristian Jacobsson, VD för Kundkraft. En av våra medlemmar sparade över 6000 kronor på att byta sin villaförsäkring. Detta trots att han aldrig har haft någon skada som kostat försäkringsbolagen pengar.

Priserna varierar

Kundkrafts undersökning visar att försäkringarna på de olika bolagen är likvärdiga men priserna varierar enormt. Det är inte säkert att det bolag som ger kunden bäst försäkring på bilen är det bästa när det kommer till att försäkra villan eller lägenheten.Trots detta lägger de flesta svenskar alla sina försäkringar hos samma bolag och resultatet blir högre priser för kunderna och större vinster för försäkringsbolagen.

Kundkraft har de senaste tio åren pressat priserna åt sina kunder på elmarknaden, nu vll de göra samma sak när det gäller försäkringarna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - handla enkelt här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Hus och hem

ÄMNEN I ARTIKELN

Hus och hem

Trädgård