Hus och hem

En pytteliten sommardröm

Av: 

Nina Svanberg

NYHETER

Tre kvadrat – för 175 000 kr

Blå med vita knutar – precis på stranden.

För bara 175 000 kronor.

Kruxet? Sommarstugan är bara tre kvadrat.

Den har ”havet som granne” och ligger i norra Mellbystrand, mitt bland sanddynerna. Runt omkring står andra större stugor. De går för omkring en halv miljon kronor, enligt mäklaren Conny Wistrand.

Men hallå: 175 000 kronor för tre kvadratmeter?

– Ja, den här är väl om inte den minsta stugan så bland de minsta i Mellbystrand. Dynstugorna är en del av kulturarvet och användes av fiskarna till redskapsförvaring, säger Conny Wistrand.

Rymmer två bäddar

Stugan får inte byggas om och har varken vatten eller el.

– Ett alternativ kan vara att använda stugan till att ha ett ställe efter en springtur på stranden. I köpet ingår en garanterad parkeringsplats, så om inte annat kan den användas till det!

Utgångspriset på 175 000 kronor ger ett kvadratmeterpris på 58 333 kronor. Men trots den minimala ytan rymmer stugan två bäddar – och har egen stenlagd uteplats.

– Jag vet att det finns folk som bor i Laholm som har badstugan för att det är nära till stranden. Vissa använder stugan efter att de varit och festat i Mellbystrand, säger Conny Wistrand.

Läget lockar

Dock tycks pörtet svårsålt. Det har legat ute till försäljning i 217 dagar. Men mäklaren misströstar inte:

– Vi har haft många som varit och tittat och funderat på hur de skulle kunna nyttja stugan. Stugorna är eftertraktade tack vare läget. Den nuvarande ägaren har använt stugan efter sina promenader på stranden.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Hus och hem

Trädgård