Nyheter

Skräckpappan skyller på frun

Av: 

Linda Hjertén

NYHETER

Rättegång om ohyggliga övergrepp i danska Brönderslev

Pappan och mamman misstänks ha utsatt sina nio barn för så ohyggliga övergrepp att de stannade i utvecklingen.

Men när pappan själv vittnade i dag erkände han inte ens en enda örfil.

I stället skyllde han allt på sin fru.

– Hon är tjugo gånger värre än en tickande bomb.

När den 37-åriga mamman vittnade i tingsrätten i danska Hjörring för några veckors sedan svarade hon motvilligt och tyst på åklagarens frågor.

Men det lilla hon sa målade upp en bild av henne själv som ett offer.

Hon menade att även hon, precis som de nio barnen, varit i den 41-årige mannens våld och att hon inte haft en chans att hjälpa sina barn undan de fruktansvärda fasor de levde under i det gula tegelhuset i danska Brönderslev på Jylland.

Skyller på mamman

När den 41-åriga pappan i dag fick säga sitt i rätten var han betydligt mer samarbetsvillig. Med hög och stark röst svarade han på varenda fråga, enligt danska tidningen BT.

Han menar att den fruktansvärda röra som huset befann sig i – med råttor, mänsklig avföring och skitiga madrasser utan sängkläder – var hustruns fel. Han själv hade inte tid att ta hand om hemmet på grund av sitt hektiska jobb som lastbilschaufför.

Han medger inget av de fruktansvärda brott han anklagas för. Bland annat har han åtalats för upprepade våldtäkter av sin 21-åriga dotter. Även hennes 14-åriga syster ska ha våldtagits.

Men det menar pappan aldrig har hänt.

– Nej absolut inte, aldrig någonsin.

Misshandlades med påkar

Pappan åtalas även, tillsammans med sin hustru, för ohyggliga, fysiska övergrepp på samtliga barnen. Enligt åtalet har övergreppen varit så grova att barnen inte utvecklats som de ska.

Barnen ska regelbundet ha misshandlats med bland annat baseballträ, påkar och järnstänger.

Föräldrarna ska även ha tvingat vissa av barnen att ha samlag med varandra och utföra övergrepp på varandra.

Värst drabbad har den 21-åriga dottern varit. Under en period tvingades flickan bo i en byggnad på gården där det varken fanns lyse, värme eller vatten. Hon har också tvingats äta djurspillning.

Det erkänner pappan att han hört talas om.

– Jag hörde att en av mina söner hade lurat i henne det. Jag tyckte att det var mycket ovärdigt, sa pappan i rätten i dag.

Grävde sin egen grav

Flickan har också tvingats skotta snö i så tunna skor att hon förfrusit fötterna och en dag tvingades hon gräva sin egen grav.

– Det har jag absolut inte tvingat henne till, sa pappan i dag.

Han fortsatte att säga att han aldrig ens gett sina barn en örfil. I stället säger han att det är hans hustru som misshandlat barnen.

Han berättade i rätten att hon en gång slog en av sönerna.

– Hon slog så hårt att hon efteråt inte kunde använda handen.

Den 41-åriga pappan menar även att han själv gärna ville ha "lugn och ro" hemma och därför sällan sade emot sin hustru som "är tjugo gånger värre än en tickande bomb".

Möglig Ris à la Malta

Han säger att hans 21-åriga dotter, som inte var deras gemensamma barn utan endast hans eget biologiska, inte alltid fick äta med hela familjen. Hans hustru ville inte det påstår han. På åklagarens fråga, om hon fick mat varje kväll, har han inget svar.

– Jag vet inte. Men jag minns att en jul åt vi Ris à la Malta. Den stod i kylen i en vecka och hade blivit möglig. När jag kom hem en dag sa min hustru att hon hade gett min dotter den att äta.

I morgon ska den 21-åriga dottern vittna i rätten. Dom faller den 1 juni.

ANNONS

Lindex basplagg 3 för 2 – handla barnens kläder och få den billigaste på köpet!

Extern länk från Lindex SE

Shoppa här

Publisert: