Nyheter

Kungen efterlyser fler restips

Av: 

Olof Svensson

Ute på vift Kungen och drottningen firade årets nationaldag i Eslöv.
Ute på vift Kungen och drottningen firade årets nationaldag i Eslöv.

NYHETER

Kungen ber om hjälp för att hitta nästa års bästa utflyktsmål.

Samtliga av Sveriges landshövdingar och samtliga statssekreterare ombeds bidra med sina bästa tips.

Invigning av en industri eller en konferens i naturmiljö beskrivs som extra heta besöksalternativ.

Planeringen av kungafamiljens aktiviteter nästa år är i full gång. Resorna ska gå till olika delar av Sverige men också täcka in ett brett spektrum av ämnesområden. För att inte missa några guldkorn ber kungen nu om hjälp. Senast i september vill kungen ha in förslag på aktiviteter som Sveriges landshövdingar tror skulle passa hans majestät. Varje landshövding får lämna tre förslag var.

Kan tänka sig återbesök

För att förslagen inte ska bli hur spretiga som helst har första hovmarskalken listat saker som kungen brukar uppskatta. En invigning av en industri, en social eller kulturell verksamhet, en konferens eller ett uppmärksammat forskningsprogram brukar gå hem. Det kan också vara ett besök på någon institution eller i ett naturområde. Det är även fritt fram att föreslå aktiviteter utanför Sveriges gränser eller en plats som kungen redan har besökt.

Kommer prioritera hårt

Alla förslag kan naturligtvis inte genomföras, betonar hovmarskalken. Kungen får mängder av förfrågningar varje år och det går inte att åka på allt. "I detta skede är vi ute efter att få fram en totallista utifrån vilket det sedan, i ljuset av Kungafamiljens program i övrigt, kommer att göra vissa prioriteringar".

Vilken svensk stad, attraktion eller smultronställe tycker du att kungen ska besöka? Kommentera och tipsa!

ANNONS

Vad betalar du i el varje månad? Jämför priser här!

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert: