Misstänkt mördare greps – efter hyrbilsfirmans larm

Av: Joakim Magnå, Niklas Eriksson, Richard Aschberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Mannen som misstänks för den uppmärksammade dödskjutningen i Bromma greps på Arlanda efter att en hyrbilsfirma slagit larm.

Där ska han ha anmält att hans hyrbil blivit av med registreringsskyltar.

Polisen har också beslagtagit en oskyltad bil – med hundratusentals kronor i kontanter i handskfacket, enligt Aftonbladets uppgifter.

1 av 2 | Foto: Per-Olof Sännås

Två män i 30-årsåldern är anhållna misstänkta för dödsskjutningen. Den förste greps på måndagskvällen och den andre under natten. Båda är i 30-årsåldern.

– De är anhållna misstänkta för medhjälp till mord, säger kammaråklagare Carolina Frohm till TT.

Mordet skedde på Bällstavägen i Mariehäll i Bromma vid lunchtid på måndagen. En man besköts i sin bil från ett annat fordon under en biljakt. Den misstänkta flyktbilen hittades en stund senare brinnande vid Ängbybadet. Vittnen har berättat hur ett stort antal skott avlossades mot mordoffrets bil och flera husfasader.

En massiv mördarjakt tog vid – och under måndagseftermiddagen fick polisen korn på en av de numera anhållna männen.

Spåren ledde mot Arlanda.

Återvände till hyrbilsfirman

Enligt Aftonbladets källor ska polisen ha fått vittring på mannen i 30-årsåldern genom en hyrbil. Den nu anhållne mannen ska ha hyrt ett fordon på en firma på Arlandaområdet för en tid sedan, ett fordon av samma modell som en av de bilar som beslagtogs efter skjutningen och som saknade registreringsplåtar.

Under måndagskvällen ska mannen ha återvänt till firman.

Han ska ha sagt att han behövde hjälp eftersom hyrbilens registreringsskyltar blivit stulna, enligt uppgift till Aftonbladet.

Företaget ska då ha slagit larm till polisen om att mannen befann sig där.

I något som beskrivs som en ”enorm insats” av Aftonbladets källor genomsöktes flygplatsen av polis och skyddsvakter. Polisens insatsstyrkor koncentrerade sig särskilt på hyrbilsfirmans lokaler.

När den efterspanade mannen lämnade lokalen gick han rakt in i ett stort polisuppbåd som samlats utanför – och kunde gripas.

Fynd av kontanter

Hans misstänkte kumpan som greps senare under natten mot tisdagen omhändertogs efter att han själv ringt till polisen och stämt träff i centrala Märsta, enligt uppgifter till Aftonbladet. Mannen ska ha hört att han var eftersökt och därför beslutat att kontakta polisen på egen hand.

I samband med måndagskvällens omfattande polisinsats hittades även en bil utan registreringsskyltar på en för mordutredarna intressant adress i Märsta. Fordonet kopplas, enligt Aftonbladets uppgifter, till mordutredningen.

Bilen togs i beslag och när en av polisens spanare tittade i handskfacket gjordes ett anmärkningsvärt fynd av kontanter. Enligt uppgifter till Aftonbladet fanns där uppskattningsvis 300 000-500 000 kronor.

Några timmar efter mordet frihetsberövades fyra män när polisen stoppade en bil i Märsta under jakten på mördaren. Männen är misstänkta för brott men är inte aktuella i mordutredningen.

Publicerad:

LÄS VIDARE