”Jag stönade inte – jag skrek”

avSusanna Vidlund, Mikael Stengård

NYHETER

19-åriga kvinnan grillades av de åtalades advokater

En av de misstänkta männens advokat, Björn Sandin, pressade den 19-åriga kvinnan med frågor om hennes sexliv när rättegången återupptogs efter lunch i dag.

Enligt Sandin är den hårda jargongen som de misstänkta männen använde mot kvinnan vanlig på Stureplan.

Advokaten Björn Sandin gick igenom hur kvinnan och de två männen lärde känna varandra. Han menade att kvinnan och männen tidigare haft ”tufft sex” med varandra och att det inte var någon skillnad den kvällen då kvinnan menar att hon våldtogs.

Tidigare sexuella relationer

Sandin menade också att det tuffa språkbruk som männen använde mot kvinnan är ”vanlig jargong” kring krogarna på Stureplan.

Den 19-åriga kvinnan förnekade dock detta.

– Det är inte så att alla går runt på Stureplan och kallar varandra hora, sa hon i rätten.

Sandin pekade på att kvinnan kallat sig själv för ”drinkhora” i sin blogg på internet.

Får många gratisdrinkar

– Det betyder bara att man får många drinkar gratis. Det är skillnad på att vara drinkhora och hora, svarade 19-åringen på det.

Han ville också fråga den 19-åriga kvinnan om hur mycket hon låter när hon har sex.

– Jag stönade inte – jag skrek. Det är skillnad på när jag stönar under sex och när jag skriker för att jag har ont, svarade hon.

Den andre åtalade mannens advokat Peter Mutvei vill veta varför kvinnan raderat alla utgående sms i sin mobiltelefon. Enligt 19-åringen brukar hon göra så för att få plats i telefonens minne för nya inkommande sms.

”Jag trodde jag var mer värd”

Kvinnans advokat Elisabeth Fritz redogjorde också för hennes skador efter händelsen. Hon hade smärtor i underlivet och ont i rygg och nacke. Enligt Fritz äter hon fortfarande sömntabletter på grund av sömnsvårigheter efter kvällen.

– Det känns tråkigt att de kunde göra så här mot mig. Jag trodde jag var mer värd än så, sa kvinnan i rätten.