Allvarlig busskrasch i Skåne

NYHETER

Buss välte – tio till femton personer fastklämda

En linjebuss körde av okänd anledning av vägen utanför Sösdala i Skåne vid 13.40- tiden i dag. Tolv passagerare satt i bussen och samtliga klarade sig med lindriga skador.

- Bussen har vält och ligger intill ett träd. Flera ambulanser är på plats och för skadade till sjukhuset, säger ett ögonvittne till aftonbladet.se

Vid 13.40 fick polis och räddningstjänst larm om en bussolycka på riksväg 23 vid Sösdala utanför Hässleholm. Enligt de första uppgifterna hade en buss vält och människor satt fastklämda. Men enligt insatsledaren på plats hade bussen kört av vägen, men inte slagit runt helt.

- Föraren körde av okänd anledning av vägen och bussen stod lutad i 45 grader mot ett träd. Nu har vi transporterat i väg alla passagerare som fanns ombord på bussen. Ett tiotal hade lindriga skador och två klagade över ont i ryggen. De skadade har nu förts till sjukhus.

Oklart varför bussen välte

Bussen tillhör Skånetrafiken och är en linjebuss.

– Det var tretton personer på bussen. De flesta har skadats på något vis. Olika grad på skadorna. Men överlag bedömer man det som lindriga skador. Flertal förda till sjukhus för kontroll och omplåstring, säger Lars Mahler som är informationsansvarig vid skånepolisens ledningscentral till aftonbladet.se.

Vet ni vad som kan ha orsakat olyckan?

_ Vi har inga misstankar om att busschauffören skulle ha druckit alkohol eller liknande. Just nu kan jag inte svara på hur olyckan inträffade. Ärendet kommer utredas och det kommer klarna när man sammanställt alla uppgifter. Skälet till olyckan kommer att framkomma av vad chauffören och de olika människorna säger.

Hur ska ni arbetade vidare nu?

Alla kommer identifieras och då har man ju ett samtal med dem också. Då får vi nog en bra bild av vad som hände, säger Lars Mahler.

Anna Lindström, Susanna Vidlund