Beskyller ”Posh” för dotterns död

NYHETER

Sophie, 19, dog av anorexi - mamman skyller på Victoria Beckham

På två år svälte sig 19-åriga Sophie Mazurek i England till döds i sjukdomen anorexi.

Hennes mamma Rosalind anser att modeller och fördebilder som Victoria Beckham har del i skulden för vad som hände.

– Sophie tyckte att människor som Victoria Beckham var glamorösa. Hon ville vara likadan, men sådana flickor är bara negativa förebilder, säger Rosalind till Daily Mail.

Foto: Victoria Beckham

I en öppenhjärtig intervju med den engelska tidningen berättar Sophies mamma Rosalind Ponomarenko-Jones om sin dotter som från 17 till 19 års ålder svälte sig till döds i anorexi.

Sophie var 1,56 meter lång och vägde 54 kilo när hon var 17 år. Två år senare, när hon dog i en hjärtattack till följd av undernäring, vägde hon 32 kilo.

Köpte modetidningar

– Sophie la en förmögenhet på modetidningar med stjärnor och celebriteter och artiklar om vem som var smal eller fet. De har också delvis skuld i det som hände därför att de får de smala att framsåt som vackrare, säger hon.

– Flickor med anorexi lider ofta av dålig självkänsla. De är inte nöjda med sig själva och vill vara som celebriteterna och det är en av orsakerna till anorexi, säger hon.

Specialistvård

Sophie utvecklade anorexi på internatskolan där hon studerade till djurskötare. Under 15 månader fick hon specialistvård och till slut var hon tillräckligt frisk att kunna skrivas ut och återvända hem.

Men där blev sjukdomen värre igen, och nu vägrade Sophie att låta sig läggas in.

I spetember var hon så svag att hon inte kunde se ordentligt och inte orkade stå upp. Först då lät hon sig tas in för vård, men det var för sent. Den 21 december förra året gav hennes hjärta upp.

Mamma Rosalind förstår inte varför Sophie ville svälta sig så.

Var normalt byggd

– Hon var helt normalt byggd. När jag frågade henne så svarade hon att hon ville ha platt mage, och hon sa att flickorna på skolan hade gett henne komplimanger för hur hon såg ut.

Daily Mail har försökt få en kommentar av Victoria Beckham, men en talesman för henne säger till tidningen att det vore olämpligt att uttala sig om någons förlust på det sättet.

Robert Triches