”Jag tror fritids- gården blir kvar”

NYHETER

Politiker positiv till Teendreams framtid

Foto: Kompisarna Hanna Bergström, Jessica Andersson, Alexandra Bergström och Paulina Olerius kom till ett dukat bord när Teendream bjöd på julbord i går.

Julbord på Teendream har blivit tradition. Men i år fick Hisings-ungdomarna dela bord med politikerna som bestämmer om fritidsgårdens framtid.

I går bjöd Teendream på internationellt julbord för fjärde året i rad.

– Det är trevligt. Man får träffa massa folk och så får man äta, säger Jessica Andersson, 17 år, en av cirka hundra gäster.

Rykten om nedläggning

Julfesten är det tillfället på året då punkare, hip hopare och svartrockare - ungdomar från alla delar verksamheter samlas. I år bjöd de ansvariga även in politiker. Det efter rykten om att ungdomsgården på Ångpannegatan ska läggas ner.

– Jag rädd att ungdomarna har uppfattat det som att det finns motsättningar mellan politikerna och deras rätt att vara här. Jag ville komma hit för att visa att jag tycker det är en bra verksamhet, säger Lundby-politikern Lena Malm (s).

Ungdomsgården behövs

Ungdomarna är rungande överens om att Teendream behövs.

– Det finns alltid något att göra här. När det är kallt ute kan man gå hit istället för att bara dra runt, säger Hanna Bergström.

– Jag tror att Teendream blir kvar här. Efter oroligheterna som varit i området vill många att det rustas upp, säger Lena Malm.