Man skottskadad utanför Stockholm

NYHETER

Stockholm

En man fördes svårt skottskadad till Södersjukhuset i Stockholm natten till torsdagen. Han hade träffats av två skott i bröstet och hölls nersövd tills han anlände till sjukhuset.

Den 45-årige mannen opererades under natten men utgången för honom var länge oviss.

Skottlossningen hade skett i ett bostadsområdet centralt i Västerhaninge, men vem som sköt honom var okänt tidigt på torsdagsmorgonen.

- Mannen kom in till grannar för att få hjälp och de ringde polisen strax före klockan halv två, sade vakthavande kommissarien Mats Lindberg vid länskommunikationscentralen i Stockholm till TT.

Mannen var fortfarande vid medvetande när polispatruller anlände och spärrade av brottsplatsen. Men han förmådde inte säga så mycket till poliserna.

Polisen tog in flera vittnen till förhör under natten, bland dem den skjutnes grannar, vittnen som fick gå hem tidigt på morgonen.

- Några har hört saker men ingen har sett gärningsmannen.

Något vapen fanns inte i fastigheten där mannen hittades och det var under natten oklart vilken vapentyp som gärningsmannen använt.

- Vi vet inte än om det var ett fin- eller grovkalibrigt vapen som han sköts med, Kalibern är avgörande för hur det ska går för honom, säger polisen i Handen.

TT