Här kan hon ligga begravd

NYHETER

Kyrkan söks igenom på nytt

LONDON. Portugisiska polisen har tagit hjälp av ett CSI-team.

De började med att söka igenom kyrkan dit föräldrarna gick varje dag.

Foto: hit gick de Paret McCann besökte ofta den lilla kyrkan i Praia da Luz. Nu tror polisen att deras dotter kan ligga nedgrävd på gravplatsen utanför.

Den nya polischefen som tagit över utredningen, Paulo Rebelo, börjar om från ruta ett.

Han vill gå igenom alla spår för att se om de 100 män som jobbat med Madeleines försvinnande missat några ledtrådar. Han har också begärt en utvärdering av de fem senaste månaderna.

Nu har han tagit hjälp av Portugals främsta morddetektiver och ett team som liknas vid kriminalteknikerna i tv-serien ”CSI”.

Dna-resultat snart

Färska dna-prover ska dessutom vara klara från Forensic Science Service i Birmingham på måndag.

I förrgår gjorde de en rekonstruktion av Madeleines sista timmar i semesterlägenheten i Praia da Luz innan hon försvann den 3 maj. Polismännen gick också promenaden från Ocean Club till stadskärnan och ner till stranden där spårhundar markerat tidigare.

En timme

Över en timme ägnades åt att genomsöka kyrkan Kate och Gerry McCann besökte nästan varje dag. Polisen var framför allt intresserad av en plats precis vid kyrkan som tidigare var en begravningsplats.

Enligt portugisiska tidningar kommer det området att genomsökas grundligt på nytt.

Det finns misstankar om att flickans kropp kan ligga där.

Resultatet av de nya dna-proverna och genomsökningen kan leda till att paret McCann kallas ner till Portugal för nya förhör.