Utsålt för Glada Hudiks "Elvis"

Foto: Glada Hudik-teatern har sålt 15 000 biljetter i Hudiksvall – lika många som det bor där. Nu har musikalen ”Elvis” kommit till Stockholm.
NYHETER

Nu gör Glada Hudik-teatern som Elvis. Succé.

– Det var nog få som trodde att en grupp utvecklingsstörda kunde sälja ut Cirkus elva gånger om, säger verksamhetsledaren Pär Johansson.

Musikalen ”Elvis” spelas av utvecklingsstörda tillsammans med ”normalstörda”. I hemstaden Hudiksvall har de sålt 15 000 biljetter, lika många som det bor där. På torsdag sätter de upp

musikalen på Cirkus i Stockholm. Och redan är alla elva föreställningar slutsålda.

– Utvecklingsstörda har en opretentiös inställning till sitt eget

skapande och kan därför förmedla saker på ett underbart sätt. Det är en av anledningarna till att folk gillar musikalen så mycket, säger Pär Johansson.

Huvudrollen spelas av Toralf Nilsson. Vi träffade honom under första repetitionen i Stockholm.

– Teater betyder så mycket för mig. Det utvecklar själv-förtroendet enormt. Att stå på scenen är en fantastisk känsla. Man får ståpäls, säger han.

Toralf Nilsson spelar en Elvis som ännu inte har hunnit slå igenom. Som då sågs som en missanpassad artist i andras ögon, lyssnade på konstig musik och bar annorlunda klädsel.

– Elvis har många likheter med de som är med i musikalen. Flera här vet hur det är att leva i samhällets utkant och bli tittade snett på. Men tror man på en sak tillräckligt mycket kan man lyckas, säger Pär Johansson.

Läs mer om musikalen Elvis

Jonas Andersson (.se)