Nu satsar vi lokalt

NYHETER

Premiär för nya lokalsajterna

Foto: Här är vi Aftonbladet.se:s lokalredaktion med Sofia Olsson Olsén i spetsen ska rapportera från 12 städer runt om i Sverige.

Nyheter och nöje för örebroarna och om Örebro – det är Aftonbladets nya lokalsajt.

– Det låter som en bra idé. Det är bra att man får lokala nyheter på en rikstäckande sajt. säger Hanna Richter, statskunskapsstuderande, Örebro universitet.

Varje dag fylls Aftonbladet.se med nyheter från Sverige och världen. Men det är inte nog, tycker vi. Det finns fler nyheter som behöver uppmärksammas och ännu fler spännande röster som måste få höras. På Örebrosajten finns allt från lokala bloggare som får dig att svära, gråta eller skratta till engagerande nyheter som fokuserar på just Örebro och trakten runtomkring. Och allt med en möjlighet för dig som läsare att tycka till, tipsa och att få bra information.

– Det är bra att det blir ytterligare fokus på vad som händer i det här området. Jag tror på sund mediekonkurrens och att det finns ytterligare aktörer på mediearenan, säger Sören Gunnarsson, landshövding i Örebro län.

Interaktivitet är bra

Det var 1994 som Aftonbladet gav sig in på den hårda internetmarknaden genom att publicera nyhetsmaterial på nätet. Sedan dess har vi blivit Nordens överlägset största tidningssajt.

Nu vill Aftonbladet.se att örebroarna ska bli en del av framgångssagan.

– Jag kommer nog gå in på sajten. Det är bra om man tar upp aktuella händelser som läsarna kan tycka till kring. Mer interaktivitet – det tycker jag är bra, säger Hanna Richter.

– Det är viktigt för mig som landshövding att se hur media beskriver det som händer i länet så jag kommer säkert att besöka den, säger Sören Gunnarsson.