Hos Caroline Giertz finns inga spöken

NYHETER

Programledaren för ”Det okända” vill ha ljus och rymd

Foto: Nicola Chessa/Hotgossip.se
Koranen i kronan På övre våningen finns en kristallkrona som har några religiösa inskriptioner på arabiska, tagna från Koranen. Blommorna kommer från Carolines morfars mamma och sattes i kruka redan på slutet av 1800-talet.

Författaren Caroline Giertz gjorde själv

ritningarna till huset på Ingarö.

Den luftiga, vackert belägna villan är internationellt inredd med inslag av alla religioner.

– Vi har inrett den så att alla religioner ska få plats under samma tak, säger hon.

Foto: Nicola Chessa/Hotgossip.se
Leder "Det okända" Tv-profilen Caroline Giertz syns nu i serien ”Det okända” på TV4 Plus. Här med maken Nicola Söderlund och hundarna Lucas och Tekla.

Arbetet på huset påbörjades för fem år sedan och stod helt klart 2002. Allt utgick från Carolines och maken Nicolas egna ritningar.

Hela huset har en öppen planlösning och det finns inga innerväggar på nedre botten.

Solen skiner in på bordet i matrummet där Caroline och Nicola generöst dukat upp inför lunch. Villan värms upp av solfångare under somrarna. På vintern använder de el och braskamin men ska snart införskaffa sig en värmepump.

– Vi fick inte ha bergvärme här, det är för nära sjön för det, säger Caroline.

Plats för alla religioner

Hela hemmet går i ett internationellt tecken. Här finns möbler och prylar från hela världen. Men så är familjen också mångkulturell. Caroline har själv bott i USA ett tag och maken Nicola har en italiensk mamma och en svensk pappa.

– Flera av möblerna kommer från hans mormor i Italien.

Hela hemmet är fyllt av olika religiösa symboler. På nedervåningen hittar man bland annat en kristen ängel och en sittande Buddha.

– Vi har faktiskt inrett det speciellt med tanke på att alla religioner skulle få en plats i hemmet. Så att de kunde samsas under ett tak, säger Caroline Giertz.

Agneta Nisbeth/Hotgossip.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Inredning