Sjuåring dog när han laddade Game Boy

NYHETER

Kan ha använt piratkopia från Thailand

Sjuåriga Connor O´Keefe laddade sitt nya Game Boy-spel – det blev hans död.

När han skulle koppla ur spelet från laddaren fick han en så kraftig stöt att han avled.

– Det borde finnas någon slags varning om de olika elsystemen utomlands, säger hans mamma.

Julsemestern slutade i tragedi för familjen från London. Kathleen Curry, 45, hittade sin sjuårige son Connor O´Keefe livlös på hotellrummets golv.

– Min son skulle bara koppla ur sitt Game Boy som hade laddats. Han gör det hela tiden hemma, säger Kathleen Curry till brittiska Mirror.

Hon menar att Connor kände till hur farligt elektricitet kan vara, och aldrig skulle ha hanterat laddaren om han var våt.

Enligt polisen var Connors död en tragisk olycka, och man menar att hotellet som Connor och hans familj bodde på inte kunde anklagas för vad som hänt.

"Nintendo kända för hög kvalitet"

Laddaren som användes hade Kathleen köpt på plats i Thailand. Det är Nintendo som producerar det populära Game Boy.

– Nintendo är kända för sina noggranna kvalitetskontroller, så det låter väldigt märkligt att något sådant skulle ha hänt med en av deras produkter. Men det är laddaren som orsakad detta, och den är köpt i Thailand låter det troligt att det rör sig om en piratkopia. Det är vanligt i hela Asien, säger Patrik Johansson, pressansvarig på Nintendos nordiska generalagent Bergsala, till aftonbladet.se.

Han har inte hört någonting från Nintendo om det inträffade.

– Jag utgår från att de undersöker saken, och tar reda på vad som hänt. Om det är en av Nintendos produkter som orsakat olyckan är det naturligtvis allvarligt och då får vi vidta åtgärder, men det vet vi inte ännu, säger Patrik Johansson.

Karin Thurfjell