"Bäst för Reinfeldt att de är vita som snö"

NYHETER

Aftonbladets Lena Mellin: "Reinfeldt valde politiker med lång erfarenhet"

Fredrik Reinfeldts högsta prioritering när han skulle hitta nya ministrar var att de skulle vara vita som snö, menar Aftonbladets Lena Mellin.

– Vi får hoppas att han lyckats för hans egen skull. Annars är han rökt, säger hon.

På tisdagen presenterade Fredrik Reinfeldt de skandalomsusade före detta statsråden Maria Borelius och Cecilia Stegö Chilòs efterträdare.

Ny kulturminister är Lena Liljeroth.

– Hon är en väldigt färgstark person, som säkert kommer att synas mycket. Hon har ju erfarenhet från kulturpolitiken också, säger Lena Mellin.

Samtidigt blev Sten Tolgfors ny handelsminister.

– Det var lite överraskande eftersom han redan hade en tung post som ordförande i utrikesutskottet. Han har en mer anonym framtoning än Liljeroth Adelsohn, och kommer inte att märkas av lika mycket. Den nya regeringen sätter heller inte så mycket fokus på handelsfrågorna.

Lång erfarenhet

De nya ministrarna har en betydligt större erfarenhet av partipolitiken än föregångarna. Liljeroth Adelsohn har suttit i riksdagen i fyra år, och Tolgfors i tolv.

– Det spelade säkert in i Reinfeldts val. Man kan också förmoda att Lena Liljeroth Adelsohn fått en bra inblick i vad politik på toppnivå innebär eftersom hon är gift med Ulf Adelsohn. Reinfeldt är nog mån om att hitta statsråd som är vita som snö. vi får hopas att han lyckats. Annars är han rökt.

Läs mer:

Läs mer

Karin Thurfjell