3-åringens ”halsont” var hjärntumör

NYHETER

Mamman upplevde läkaren "onödigt kall och hård" mot pojken.

Halsont, sa läkern till den 3-åriga pojkens mamma. Det visade sig vara hjärntumör. Nu anmäler modern läkaren till ansvarsnämnden.

Mamman kom till vårdcentralen i Norrköping med sin 3-åriga son och pojkens morfar. Redan innan undersökningen började upplevde mamman att läkaren var ”onödigt kall och hård", skriver hon i sin anmälan till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN.

I anmälan skriver mamman att läkaren var hårdhänt mot pojken. Bland annat bad den manliga läkaren mamman att hålla fast pojkens händer och huvud när hans hals undersöktes, trots att pojken upplevde det som obehagligt. Läkaren drog slutsatsen att pojken antagligen höll på att få en infektion i halsen.

Åkte in akut

Läkaren sa att familjen skulle avvakta en vecka. Blev pojken inte bli bättre skulle de vända sig till barnavdelningen på Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Istället fick familjen några dagar senare åka in akut till sjukhuset. En vecka efter det opererades pojken för hjärntumör.

Modern skriver i sin anmälan att ”ett bättre bemötande, bra hand med barn och att bli tagen på allvar och inte bli avfärdas som en hysterisk mamma unnar jag nästa person som besöker denna ”läkare””.