Polisers skjutande i Malmö internutreds

NYHETER

”Det är rutin när poliser använder sina vapen”

Länskriminalen i Skåne skall göra en internutredning om polisernas uppträdande i samband med skottlossningen i Malmö natten till lördagen.

En man i 25-årsåldern är anhållen i sin frånvaro misstänkt för att ha deltagit i dådet.

Ytterligare en eftersöks.

Två poliser blev beskjutna när de hade stannat för rött ljus alldeles intill en gymnasieskola i centrala Malmö. Poliserna upptäckte två personer som sköt mot trafikskyltar

från en bil som parkerat bakom dem.

Skottlossning

De civilklädda polismännen steg ur sin bil och legitimerade sig. Den ene polismannen hotades med pistol. Han drog då sitt tjänstevapen och öppnade eld och träffade bilens framruta. Därefter sköt gärningsmännen mot den andre polismannen.

Bilen, en blå Volvo, backade sedan in i bakomvarande röd Mazda för att kunna komma från platsen.

Därefter gjorde Mazdan en u-sväng och försvann från platsen.

Kända av polisen

Tillförordnade polismästaren Stefan Sintéus misstänker att det finns samband mellan personerna i de båda bilarna. Efter spaningsarbete har polisen lyckats beslagta båda fordonen.

Den anhållne och den efterspanade är båda tidigare kända av polisen för ungdomskriminalitet. Stefan Sintéus vill dock inte gå in på vilka brott de gjort sig skyldiga till.

Internutredning

Polismännen som besköts tillhör rånkommissionen i Malmö och var ute på ett spaningsuppdrag när de upptäckte männen som sköt på vägskyltar.

-Internutredning är rutin när polismän avlossar sina vapen.

Varför de agerat som de gjort och hur deras taktiska uppträdande varit får internutredningen ge svar på, säger Stefan Sintéus.

Tidigare artiklar

TT