Man och barn jagades med kniv i skogsparti

NYHETER

En man och två barn fick enligt ett larm till polisen fly för sina liv i ett skogsparti i Fjälkinge öster om Kristianstad på söndagskvällen.

De jagades av tre eller fyra gärningsmän som enligt anmälaren ska ha varit beväpnade med kniv och påkar.

Enligt uppgift ska mannen och barnen ha jagats och flytt in i en bil medan gärningsmännen slog med påkar på bilen. När de körde därifrån ska en person ha blivit påkörd.

– Det sägs så. En ambulans är beställd för att någon ska ha skadat handen, men jag vet inte i vilket läge den skadan uppstod, säger Mikael Persson på Skånepolisens länskommunikationscentral.

Bortkörda

Enligt de uppgifter som patrullen på plats fått fram ska två familjer ha uppehållit sig vi en kräftdamm i ett skogsområde. Av någon anledning kom de i bråk med flera personer som ville köra bort dem från platsen, vilket enligt anmälaren ska ha skett under hot med kniv och påkar.

Det är oklart exakt hur många gärningsmän som var inblandade.

– Det var i vilket fall fler än en. Det har talats om tre eller fyra stycken, säger Mikael Persson.

Strax efter midnatt kunde polisen berätta att en anmälan om olaga hot lämnats in.

Kräftvakter

Ord står mot ord om vad som hände vid kräftdammen. Männen som jagade bort sällskapet ska ha suttit vakt och trodde att det var tjuvfiskare. Enligt männen har tjuvfiskare tidigare satt ut kräftburar i dammen och vakterna är angelägna om att ta reda på vems burarna är, säger Kristianstadspolisen till TT.

Men i sin polisanmälan uppger sällskapet att det stannat till för att rasta sin hund i en skogsdunge intill dammen.

Robert Triches, Elisabet Wahl, TT