Åtalad vaktchef hävdar nödvärn

NYHETER

Rättegång inledd mot vakt på Café Opera

Ett slag mot huvudet. Det är det sista den 37-årige Djurgårdssupportern minns av misshandeln på Café Opera.

I går inleddes rättegången mot vaktchefen.

Foto: I går inleddes rättegången mot den ordningsvakt vid Café Opera som anklagas för att svårt ha misshandlat en man i entrén till nattklubben. Mannens advokat, Michael Niklasson, till höger.

– Efter tre hjärnblödningar är inte minnet så klart. Det enda jag kommer ihåg är att jag filmade ett bråk och fick en smäll på örat.

Orden är 37-åringens egna när han berättar om slutspelsfesten på Café Opera natten till den 29 oktober, då han och ytterligare två Djurgårdssupportrar slogs till marken i samband med ett bråk i entrén.

Han vårdas fortfarande för svåra skallskador, och är inte säker på att bli återställd.

Nödvärn

Men versionerna gick isär när rättegången mot den 33-årige kampsportsstjärnan och vaktchefen inleddes i Stockholms tingsrätt i går.

Enligt 33-åringens advokat, Michael Niklasson, handlade vaktchefen i nödvärn och hävdar att situationen bottnar i ett upplopp orsakat av supporterklubben Djurgårdens Fina Pojkar som 37-åringen är medlem i.

Tappade tålamodet

Kammaråklagare Fredrik Ingblad menar att det i stället handlar om en ordningsvakt som gått för långt.

– Han tappade tålamodet. Anledningen var att han blev filmad, säger han.

Den mobiltelefon som 37-åringen ska ha filmat med är försvunnen. Det finns inte heller någon övervakningsfilm eftersom kamerorna var trasiga.