Ukrainsk nationalist dödad av polis

avEric Emanuelsson

Publicerad:

Aleksandr Muzytjko, en av nyckelpersonerna i ultranationalistiska Högra sektorn i Ukraina, har skjutits till döds av polisen.

Det var samband med ett polisingripande som Muzytjko öppnade eld mot polisen som svarade med att skjuta ihjäl honom, skriver AP.

Aleksandr Muzytjko, eller "Sashko Bily" som han kallas i Ukraina, blev känd i samband med protesterna mot den tidigare presidenten Viktor Janukovytj som började i slutet av förra året. Han är en av huvudpersonerna i ultranationalistiska Högra sektorn i Ukraina och har ofta pekats ut av Ryssland som ett klart bevis på att den nuvarande övergångsregeringen i Ukraina domineras av radikala nationalister.

"Såg en död kropp"

Omständigheterna kring hur Aleksandr Muzutjko sköts ihjäl är fortfarande knappa, men Ukrainas inrikesdepartement bekräftar uppgifterna att Muzutjko har dött.

Enligt armenpress sköts han till döds när han befann sig i Rovno, i västra Ukraina, tillsammans med flera av medlemmar i ultranationalistiska Högra sektorn. Muzutjko ska ha öppnat eld mot polisen vid ett ingripande, och polisen svarade då med att skjuta honom till döds.

Yarloslav Granity, ännu en medlem i Högra sektorn, säger till uapress.info att han såg en död kropp på gatan och förstod att det var Muzutjko.

Publicerad: