Nyheter

Monsterråttan i Solna har blivit världsnyhet

Av: 

Eric Emanuelsson

NYHETER

Nyheten om den gigantiska råttan från Solna sprider sig nu över hela världen.

Men världenspressen verkar tävla i att bräcka varanda i historien om "The Viking rat from Sweden".

Dailymail i Storbritannien skriver att råttan var MUTERAD – och att den klarade av att tugga sig igenom betong.

Det var i onsdags som Aftonbladet publicerade artikeln om monsteråttan från Solna. Besten var hela 39,5 centimeter stor och skrämde slag på både familj och katt när den sprang in i köket.

Nu har världens allra största medier plockat upp historien om det svenska viddundret. Men i världspressens ögon är inte råttan bara gigantisk stor, den har helt plötsligt förvandlats till ett fullständigt muterat monster – som kan äta genom betong.

En meter lång

Den australiska tidningen Perthnow skriver att monsterråttan från Sweden är en meter lång! Det innebär att den har växt över 60 centimeter.

Daily Mail i Storbritannien kallar råttan för "Viking Rat" och skriver att den lyckades komma in huset genom att tugga sig igenom betongväggen (!!) – med sina sylvassa tänder. Metro i Storbritannien har också hakat på världssnackisen och skriver att den svenska råttan verkligen är något som får en att drömma mardrömmar. BBC News kallar monstret för Ratzilla!

Blev snabbt en succé

Direkt efter att nyheten släpptes blev den en succé i Sverige. Enligt sajten socialanyheter var artikeln om monsterråttan från Solna den mest delade i hela landet under onsdagen.

Publisert: