Nyheter

Kamprad går till attack mot skandalbok

Av: 

Kai Rehn

Staffan Dickson

NYHETER

Handskrivet brev publiceras i personaltidningen

I den nya boken ”Ikea på väg mot framtiden” beskrivs en bitter maktkamp mellan Ingvar Kamprad och hans söner.

Nu går Ikea-grundaren till attack mot författarna – i ett handskrivet brev i företagets personaltidning.

”Juniorerna säger att de aldrig kontaktat några amerikanska stjärnadvokater för att bekämpa mig”, skriver han.

I ett handskrivet brev i veckans nummer av Ikeas personaltidning Älmhultsbladet går Ingvar Kamprad och hans söner till attack mot författarna av den nya boken ”Ikea på väg mot framtiden”.

Enligt Kamprad har boken publicerats för att ”ytterligare skandalisera” honom. ”Även om jag är van känns det lite olustigt", skriver han.

”Fylld av rykten”

Kamprad beskriver en bok fylld av rykten, och tar upp ett av dessa i brevet. I boken skriver författarna Stellan Björk och Lennart Dahlgren om en bitter maktkamp mellan Ingvar Kamprad och sönerna Peter, Jonas och Mathias. ”Bland annat står det att juniorerna utnyttjat amerikanska stjärnadvokater för att komma åt mig”, skriver Kamprad.

Enligt Kamprad har han därför frågat sönerna om de kontaktat amerikanska stjärnadvokater. Något som de då ska ha förnekat att de gjort – ”varken för att bekämpa mig eller av annat skäl”, skriver Kamprad.

”Jag känner det angeläget att få meddela detta till er alla. Eran tillgivne Ingvar Kamprad”, avslutas brevet som även är undertecknat av hans söner.

"Kamprad har mindre goda sidor”

Författaren Lennart Dahlgren, som bland annat har varit chef för Ikea i Ryssland, har tidigare sagt till Dagens Industri:

– Jag tycker fortfarande väldigt bra om Ingvar Kamprad på många sätt och tycker att han är en helt fantastisk människa. Men tyvärr har han, som alla andra, mindre goda sidor.

Ingvar Kamprad har via sin talesperson Per Heggenes avböjt att ytterligare kommentera den nya boken.

ANNONS EXTERN LÄNK

Lys upp höstmörkret – just nu 25 % medlemsrabatt på belysning hos Åhléns!

Åhléns

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter