Så skriver SD-toppen på nätet

Reporter: Josefin Sköld

Publicerad:
Uppdaterad:

Han kallar sig ”stolt ­rasist” och säger sig ­beundra SS-officerares insatser under andra världskriget.

Riksdagsledamoten Stellan Bojerud (SD) sprider ­öppet sina extrema åsikter på nätet.

Så här skriver SD-toppen:

"Det är en märklig upplevelse. Att vara beroende av andra och mötas av all välvilja och omsorg. Detta gäller främst svenska kvinnor, men även svenska män. Människor av främmande härkomst lämnar i regel ingen hjälp. Då gäller det att komma upp på en trottoir eller öppna en dörr. Inget som kostar pengar..." (Exponerat)

■ ■ ■

"Ja, jag beundrar de insatser som ett antal SS-officerare och frontmän gjorde i ärlig strid mellan nationer och jag fördömer så hårt jag kan de övergrepp som inte blott SS, utan även andra nazi-organisationer gjorde för att åstadkomma Förintelsen." (Avpixlat)

■ ■ ■

"Att få MENA-invandrare till Storuman, Dorotea, Wilhelmina, Hoting m fl orter är inte realistiskt. De är inte spantade för gång i is och snö under starka minusgrader." (Avpixlat)

■ ■ ■

Hej och hå! Vi har ju de ensamkommande mödrarna. De anländer med make, barn och svärföräldrar, men då de uppger sig yngre än 18 år blir de juridiskt sett ensamstående eftersom varken maken eller svärföräldrarna räknas som vårdnadshavare. Sverige är fantastiskt. (Avpixlat)

■ ■ ■

 "Asiater må vara lågutbildade, men de är fredligt sinnade och kräver inget. De hittar själva bostäder och arbete." (Avpixlat)

                                                                                                                                                         ■ ■ ■

 Jag är rasist. Stolt rasist. Gift i 30 år med en underbar hustru som var Holländsk-Indonesiska. En utlandsadopterad dotter, som är gift med en man från Afrika. De har tre barn, mina älskade barnbarn. [...] Nu gift med Manora från Laos. Hon hade med sig två barn med ”invandrarbakgrund” (hatar ordet). Dottern är gift med en finländare och har ett barn (med---). Sonen är ogift, men har en amerikansk flickvän (som just nu bor hos oss), som han träffade under sin skoltid i Manilla, Filippinerna. [...] Men jag är rasist. Jag gillar det, för Stagnelius har lärt mig att ”adla”... (Mitt i steget)

Rättelse

I en tidigare version pekades bloggen "Mitt i steget" ut som hatsajt i en faktarubrik. Detta är felaktigt. Aftonbladet beklagar publiceringen.

Publicerad: