De vann barnens turistpris 2010

NYHETER

Liseberg prisat som Nordens bästa turistanläggning

Liseberg har röstats fram som Nordens bästa turistanläggning i tävlingen Barnens turistpris 2010.

Andra vinnare i tävlingen var bland annat Skåne som vann priset som bästa region och Vimmerby turistbyrå som vann priset som den mest barnvänliga turistbyrån.

Utmärkelsen har röstats fram blan 51 000 besökare på webbplatsen Barnens Turistguide, som delar ut Barnens Turistpris. Tävlingen går ut på att rösta fram de mest familjevänliga reseaktörerna.

– En jättefin utmärkelse som vi förstås är oerhört stolta och glada över! Tack, alla härliga barnfamiljer! Vi gör vårt bästa och lite till för att ni ska bli lika nöjda i år också, säger Mats Wedin, koncernchef på Liseberg i ett pressmeddelande.

Andra vinnare

Barnens turistpris korade även ett gäng andra vinnare. Bästa turistbyrå blev Vimmerby turistbyrå och priset för mest barnvänliga region tog Skåne hem. Den bästa researrangör blev Ving medan det bästa boende blev Blue village, Fritidsresor. Det bästa landet, enligt de barnfamiljer som röstade, var Thailnad och den bästa webbreseportal blev reseguiden.

–Målsättningen med Barnens Turistpris är att lyfta fram aktörer som värnar lite extra om barnfamiljer, säger Johnny Åberg, pappa till priset och webbplatsen, i ett pressmeddelande.