Småbarnsföräldrarna dog – baby överlevde

NYHETER

Man och kvinna omkom efter krock utanför Gävle

Två småbarnsföräldrar från Sandviken avled efter en olycka utanför Gävle

Den bil de färdades i frontalkrockade med en lastbil.

En ettårig bebis överlevde olyckan.

Vägen söder om Gävle var ishal när en lastbil fick sladd i en kurva och gled ut i fel körbana. I motsätt färdriktning kom en personbil med tre passagerare som körde rakt in i lastbilen.

Allvarligt skadade

En man och en kvinna i 40-årsåldern omkom i olyckan, medan ett barn är svårt skadat.

En ettårig pojke som färdades i personbilen skadades allvarligt i olyckan. Han togs om hand av sjukvårdspersonal och fördes sedan med ambulanshelikopter till Uppsala där han nu vårdas.

– Själva orsaken till olyckan vet vi inte men de har frontalkrockat, säger Ulf Sundgren, vakthavande befäl på polisen i Gävleborg.

Lastbilschauffören drabbades av chockskador och fördes till sjukhus.

Väg stängdes av

Efter olyckan, som inträffade vid 15-tiden, tvingades man omedelbart att stänga av vägen, som därefter var avstängd i flera timmar.

Olyckan skedde på riksväg 56 vid Främlingshem, söder om Gävle, och var en av många olyckor som det rapporterades om under torsdagen.

Som följd av det myckna snöandet i södra Sverige körde många fast i drivor av snö, och fleratalet olyckor har inträffat, enligt polisen.

Enda dödsolyckan

Värst snökaos var det på riksväg 11 och Trafikverket uppmanade bilister att undvika att köra sträckan mellan Simrishamn och Tomelilla.

Trots många olyckor under torsdagen har de flesta varit med lindrig utgång.