Huset som är fyllt med dansk charm!

NYHETER

Föll direkt för trädgården

1 av 3 | Foto: Magnus Klitten
Här är familjens allrum där matbord och soffan samsas om ytan. Corbusier-korgstolarna tycker Linda om att sitta i runt matbordet.

Linda och Ole föll direkt när de såg den fina villaträdgården med fruktträd och ett charmigt duvslag.

De inredde i skandinavisk stil med nytt, nött och en hel del designklassiker och det stora huset blev ljust och inbjudande.

Linda och Ole hade länge tittat på hus i Brønshøj i nordvästra Köpenhamn, där det finns många spännande gamla villor som ger området en speciell charm.

Men det var trädgården som gjorde att de föll för huset. Här kunde Linda få leva ut sin passion för blommor och växter. Dessutom hade de möjlighet att sätta sin egen prägel på huset, eftersom det måste totalrenoveras.

Bytte ut det mesta

De la nytt tak, grävde ur ny källare, bytte ut fönster och dörrar. De gamla gaselementen byttes ut mot centralvärme och i undervåningen slog de ut väggar för att få en

öppen planlösning och kunna utnyttja ljusinsläppet i huset, som är vänt i öst-väst. Det gjorde också att huset kändes rymligare.

Vardagsrum med öppen spis

När barnen Mads och Marie kom behövde de mer plats, och byggde ut med 40 kvadratmeter. Det blev ett extra sovrum och nytt vardagsrum med öppen spis och direktkontakt med trädgården

genom fina glasdörrar. På det sättet kunde barnen få övervåningen för sig själva.

Vänner i alla åldrar

Familjen trivs i köket och allrummet, där de samlar vänner i alla åldrar för att laga mat och umgås. Linda och Ole är överens om att de borde ha valt inbyggda skåp i köket när de renoverade, men nu när de saknar det så visar de gärna upp glas och porslin i de gamla vitrinskåpen. På samma sätt använder de ett sideboard och de låga öppna hyllorna.

I vardagsrummet med vackra glasdörrar ut mot trädgården äter Linda och Ole gärna middag för två.

Direktkontakt med naturen

– Det är rummet jag gillar mest, med det fina ljusinsläppet från trädgården och himlen. När man sitter där känner man att man har direktkontakt med naturen.

I det gröna hörnet framför spisen läser de tidningen eller en god bok och ser årstidernas växlingar utanför. Både sommar och vinter sätter Linda ut lyktor med levande ljus på terrassen, precis utanför glasdörrarna.

Citrus Press

ARTIKELN HANDLAR OM

Trädgård