Hängde sig i direktsändning

Polisen ryckte ut – mannen avliden

Flera personer kunde chockade bevittna när en ung man på måndagen hängde sig själv i direktsändning på en internetsida.

Polisen larmades och ryckte ut till mannens lägenhet i en svensk stad men lyckades inte stoppa honom i tid. Han är nu konstaterad död.

– Jag har sett mycket på nätet men detta är det värsta jag sett i hela mitt liv, säger en person som bevittnade händelsen som via en webbkamera gick att se direkt på en internetsida.

Polisen fick larmet vid 13.44 och var på plats i mannens lägenhet vid 14.05. Där började man omedelbart med hjärt- lungräddning men tvingades konstatera att man var för sent ute.

– Han har konstaterats död, säger polisens presstalesman.

Tusentals kommentarer

Över tusen kommentarer vällde snabbt in på sidan där händelsen visades. Kommentarsfunktionen stängdes dock ner sedan polisen kontaktat dem som står bakom sidan.

– Det är beklagligt om någon kände till att mannen planerade att ta sitt liv och inte gjorde något för att stoppa honom, säger presstalesmannen men tillägger att polisen inte kan reglera hur folk beter sig på sociala forum på nätet.

Hon tror dock att många som bevittnade det hela och det som föregick självmordet inte tog händelsen på allvar.

– Man har hört talas om sådana här händelser i andra länder men aldrig i Sverige. Det blir lätt en fiktiv värld på internet och det tycks som att många liksom inte förstod att det var på riktigt.

Publisert: