Frida hade änglavakt

NYHETER

Toyotan hann inte väja och brakade rakt in i bilen framför.

Efter att ha voltat klev Frida Persson, 33, och sambon ur vraket – oskadda.

– Vi hade verkligen tur, säger hon.

Frida Persson och hennes sambo var ute och körde i sin Toyota i trakterna kring Norrköping. Fridas sambo satt vid ratten. Men det blev ingen idyllisk söndagstur. I utkanten av Norrköping, vid påfarten till E4:an i höjd med Klockartorpet, såg paret en Volvo med släp en bit framför sig. Paret hade hunnit få upp en hög hastighet och märkte att Volvon körde betydligt långsammare än vad de gjorde. Sedan gick allt snabbt.

– Vi försökte att bromsa när vi såg att bilen med släpet körde väldigt långsamt. Men det var för sent, vi hann inte, berättar Frida.

Oskadda

Frida Persson och sambon brakade in i sidan av ekipaget framför. Smällen blev våldsam. Släpet slets loss från Volvons dragkrok och tumlade fram på vägen och ställde sig på högkant på vägbanan. Frida och sambons Toyota slungades upp i luften och voltade innan bilen till sist landade upp och ner på taket. Efter lite möda kunde Frida och sambon kravla sig ur det demolerade fordonet – oskadda.

– Förutom att jag fick en liten bula i pannan, som inte syns, och skrapsår var vi oskadda. Vi kunde kliva ur bilen för egen maskin.

”Verkligen tur”

Ambulans- och polispersonal på plats kunde inte göra annat än att ruska på huvudet – ofattbart nog skadades ingen allvarligt.

Ett vittne till olyckan säger:

– Bilen voltade flera varv och delarna spreds över vägen. Nej, det såg verkligen hemskt ut, och det är helt otroligt att de klarade sig, säger mannen som vill vara anonym.

När Aftonbladet talar med Frida ligger hon och sambon och tar igen sig i hemmet. De är mörbultade och upprivna, men medvetna om att de hade en väldig tur.

– Jag tror att vi voltade ett varv. Men det gick så snabbt att man inte hann tänka så mycket uppe i luften. Vi hade verkligen tur, säger Frida Persson.