Exmodellen släpps i morgon

1 av 3
NYHETER

Exmodellen släpps ur fängelset i morgon.

Kvinnan har varit svårt sjuk i anorexia under sina tre år i fängelse utanför Sydney.

När hon nu släpps är det med risk för sitt liv.

– Hon ingår fortfarande i ett särskilt vittnesskyddsprogram, säger Bob Stapleton, presstalesman för Corrective Services och fängelset i New South Wales.

Svenskan har erkänt att hon lejt en person för att mörda två vittnen som skulle vittna i en knarkrättegång mot hennes expojkvän Steven Spaliviero. Mot att lämna information till polisen om expojkvännen och dennes knarkaffärer har hon blivit lovad att få ett förkortat straff och släppas tidigare.

Exmodellen har suttit av tre år av sitt straff och ska nu få åka hem till Sverige igen.

Fortfarande anorektisk

Enligt Bob Stapleton, presstalesman för Corrective Services och fängelset i New South Wales, ska hon få lämna fängelset i morgon, tisdag. Exakt när är ännu inte bestämt. Hon ingår i ett skyddsprogram för hotade personer vilket gör att polisen är noga med att inte släppa för många uppgifter om hennes frigivande.

Svenskan har lidit av anorexia under sin tid i fängelset. Hennes hälsa verkar ha förbättrats den senaste tiden.

– Hon är smal men hon mår ganska okej. Hon har fått behandling för sin anorexi under en längre period inne på fängelset, säger Bob Stapleton, presstalesman för Corrective Services och fängelset i New South Wales.

Oroliga föräldrar

Kvinnans föräldrar har tidigare pratat om att de är oroliga för hennes hälsa. Periodvis har hon vägt mindre än 40 kilo. Hennes föräldrar har varit rädda att hennes hjärta ska sluta slå och har kämpat för att få henne utlämnad till Sverige.

Expojkvännen har också försökt få henne hemskickad till Sverige. Inte för att han vill stoppa henne från att vittna, utan för att han är orolig för hennes hälsa, skriver lokala medier.

Enligt svenskan var det expojkvännen som hade gett henne instruktioner från fängelsecellen att leja torpeden. Men Steven Spaliviero friades från misstankarna om mord.