Kärleksparet hyrde mördare – för att döda sina ex

Publicerad 2018-03-23

Kärleksparet hyrde mördare – för att ta livet av sina ex.

Men ”yrkesmördarna” kontaktade polisen och en plan att lura älskarna tog form.

– Jag fick iscensätta min död, säger Marion McDaniel, ett av det tänkta offren.

Följ ämnen
USA

Doktor Leon Jacob och veterinären Valerie McDaniels förälskelse var inte nog för att få dem att glömma det förflutna. Leon Jacob var indragen i en rättsprocess där han stod åtalad för att ha stalkat sitt ex. Valerie McDaniel var indragen i vad som beskrivs som en uppslitande skilsmässa.

Tillsammans bestämde sig Texasparet för att ta livet av sina respektive ex.

Jobbade under täckmantel

Kärleksparet erbjöd vad de trodde var yrkesmördare drygt 160 000 kronor och dyra märkesklockor för att utföra ”jobbet”, uppger CBS News.

Men deras plan slog tillbaka mot dem direkt. De två män som anlitades för morden var inte yrkesmördare – de jobbade under täckmantel på uppdrag av polisen.

– Okej, nu kommer att ta itu med båda problemen eller hur? säger doktor Leon Jacob i ett av de inspelade samtalen.

Kärleksparet hade dessutom specifika önskemål om hur deras före detta partners skulle dödas, enligt CBS News. De båda ”yrkesmördarna” spelade med och satte igång en avancerad bluff för att samla bevis mot kärleksparet.

Det gick så långt att de till och med kontaktade de två personerna som de anlitats för att mörda för att iscensätta morden. Meghan Verikas, Leon Jacobs ex, gick med på att bindas och tejpas för att skapa fotografier som skulle bli ”bevis” för att hon mördats.

– Jag satt i en lagerlokal och de lät binda mina händer med buntband och tejpa för min mun för att det skulle se ut som att jag blivit kidnappad, säger Meghan Verikas under domstolsförhandlingarna i veckan.

Lät sig sminkas

Även Valerie McDaniels make Marion lät sig sminkas för att det skulle se ut som att han blivit avrättad med ett skott i huvudet, uppger NBC News.

10 mars, 2017, knackade Houstonpolisen på hemma hos Valerie och Leon. Bara timmar tidigare har de båda ”yrkesmördarna” varit där med de fejkade bevisen för att morden var utförda.

När Valerie och Leon får beskedet spelade de chockade, säger Frank Quinn vid Houston-polisen.

– Hon spelade den sörjande änkan och låtsades vara den förstående pojkvännen, säger Quinn till CBS News.

Filmades i smyg

Polisens besök filmades i smyg och på upptagningen säger Leon Jacob något som hade gjort honom misstänkt, även om polisen inte redan hade vetat att han försökt köpa morden.

– Vi har varit hemma hela natten. Hela dagen, vi har tittat på film och inte lämnat huset, säger han.

Strax därefter får kärleksparet en verklig chock. På filmen stoppar polisen Leons historia genom att säga ”bryt”.

– Vi kommer nu läsa upp era rättigheter för ni är gripna misstänkta för anstiftan till mord, säger Frank Quinn på filmen.

Rättegången väntas avslutas i slutet av veckan. Leon Jacob står ensam åtalad eftersom Valerie McDaniel begick självmord efter att hon gripits.

Jacob lägger allt ansvar på McDaniel och hävdar sin oskuld.

Följ ämnen i artikeln