Hundar instängda i bil – polis slog sönder rutan

avMiriam Bratt

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN

Eskilstunapolisen fick rycka ut efter ett larm om två inlåsta hundar i en bil i tisdags.

När polisen slog sönder rutan kom den kvinna som lånade bilen utrusande från ett närliggande hus.

– Kvinnan är nu misstänkt för djurplågeri, säger polisen Benny Ljungkvist till Eskilstuna-Kuriren.

Vid lunchtid på tisdagen såg ett uppmärksamt vittne två hundar instängda i en bil i Eskilstuna. Personen stannade kvar vid bilen och larmade polisen.

Vittnet ska ha stått vid bilen och sett hur djuren varit inlåsta under nästan en timme, berättar polisen Benny Ljungkvist till Eskilstuna-Kuriren.

Polisen slog sönder rutan

Bilen stod parkerad i solen och inget fönster var öppet, rapporterar lokaltidningen. Därför tog polisen genast kontakt med bilens ägare när de kom fram till platsen. Men ägaren visade sig inte höra hemma i Eskilstuna och då fattade patrullen beslut om att krossa en bilruta.

– I det läget kom en tjej ut från ett av husen och var mäkta upprörd över polisens tilltag att slå sönder en ruta på hennes lånade bil, fortätter Benny till lokaltidningen.

Han berättar även att den unga kvinnan först ska ha sagt att hundarna bara varit inlåsta i bilen under 15 minuter, men att hon ska ha ändrat sig och sagt att de varit inlåsta 30 minuter när vittnet konfronterade henne med sina uppgifter.

Misstänkt för djurplågeri

Nu är kvinnan misstänkt för djurplågeri.

Efter händelsen vill Benny uppmana alla hundägare att tänka sig för innan de lämnar sina djur i bilen. Han påpekar att det blir varmt i en bil snabbare än man tror.

– Man måste vara mycket försiktig med att lämna barn eller djur i bilar när det är såhär varmt. Det händer ofta på sommaren, men det här fallet är vad jag känner till det första för säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Eskilstuna

Hundar