Brand på äldreboende – fyra till sjukhus

avNiklas Svahn

Räddningstjänst och polis larmades om en brand på äldreboendet Spelmannen i Torsåker i Hofors kommun.

Boende har blivit kvar inne i huset och räddningstjänsten har livräddat två personer som förts till sjukhus. Även två ur personalen har förts till sjukhus.

– Det ska ha varit ett automatisk brandlarm som utlösts i äldreboendet, säger Paul Edenström, vakthavande befäl vid polisen i Gävleborg.

Larmet visade sig vara skarpt och kraftig rökutveckling har bildats i huset. Boende uppgavs ha blivit kvar i sina lägenheter och räddningstjänsten fick gå in och livrädda två personer. Båda har körts till sjukhuset i Gävle. En fördes till sjukhuset för kontroll och för den andra personen är det oklart hur allvarliga skadorna är. Även två personer ur personalen är förda till sjukhus, uppger P4 Gävleborg.

Räddningstjänsten har personal från Storvik och Hofors samt insatsledare och räddningschef i beredskap på plats. Vid 01.16 kunde rökdykare släcka branden och nu jobbar man med att ta bort röken ur lägenheterna.

Hofors kommun har representanter på väg till platsen för att ta hand om boende och personal.

”Läget på platsen förefaller vara lugnt men det pågår arbete mot röken och även ett undersökande arbete för att säkerställa att fler inte är drabbade av branden och röken”, skriver Pär Törnhult, inre befäl i Gävle, i ett pressutskick.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hofors

Bränder