FC Rosengård: "Vi tar funderare om Sahlin"

Sahlin med före detta livvakten.
Sahlin med före detta livvakten.

Mona Sahlin hoppar av Systembolagets styrelse.

Nu står hennes framtid som ambassadör för fotbollslaget FC Rosengård även på spel.

– Vi tar oss en funderare, säger klubbdirektören Klas Tjebbes till Aftonbladet.

Mona Sahlin lämnar Systembolagets styrelse, efter flera avslöjanden om falska intyg och speciella förmåner för en före detta livvakt, skriver Expressen tidigare i dag.

Sahlin sitter fortfarande i flera andra styrelseuppdrag och är ambassadör för fotbollslaget FC Rosengård.

Beslut i juni

Klubbdirektören Klas Tjebbes uppger för Aftonbladet att man nu ser över hennes framtid som frontperson för klubben.

– Det är klart att vi ska ta oss en funderare. Men vi får först invänta och se vad som är sanningen. Är man misstänkt är det inte samma sak som att man är dömd. Men blir man dömd för brott kommer saker och ting i ett annat läge.

Enligt Tjebbes kommer beslut om Mona Sahlins framtid inom klubben tas vid nästa styrelsemöte i början på juni.

"Stort förtroende"

– Fram till dess kör vi på som vanligt och jag vill framhålla att fram tills att annat är bevisat har vi fortsatt stort förtroende för Mona Sahlin, säger han och fortsätter:

– Vi är väldigt stolta över allt hon gjort för genus, integration och saker i det här landet som vi också kämpar för, så jag tycker att hon har varit en jättebra ambassadör för oss.

Oklar framtid

Mona Sahlin har även uppdrag i pr-byrån Diplomat Communications  advisory board tillsammans med bland andra förre folkpartiledaren Lars Leijonborg. Enligt en av grundarna till byrån Gunnar Sonesson finns det inget beslut om Mona Sahlin ska ha kvar sitt uppdrag eller inte.

– Vi hade ett möte i går då hon inte deltog efter ett gemensamt beslut, men framåt är det ingenting bestämt. Mona Sahlin har bidragit med mycket kompetens till oss.

Följ oss på Facebook

Publisert:

LÄS VIDARE