Inger har fått oväntat besök – av en koflock

1 av 2 | Foto: Inger väcktes av en okänd man som skrek om en massa kor. Då hade hon ingen aning om att det var 26 kor utanför henne.
NYHETER

Inger Carlsson fick minst sagt ett märkligt uppvaknande imorse. I hennes hall stod en okänd man och skrek, skriver P4 Halland.

– Jag vet forfarande inte vem den människan är, han gick bara in och skrek om dessa kossor, säger hon till Aftonbladet.

Inger Carlsson som driver ett bed and breakfast utanför Ullared fick ett uppvaknande på torsdagsmorgonen som hon sent kommer att glömma. Innan hennes alarm skulle ringa vid halv sju väcktes hos av en man som hade gått in i huset och börjat skrika och gapa.

– Det var världens kalabalik i huset, jag flög upp ur sängen.

Helt nyvaken gick Inger upp för att se vad som stod på.

– Han stod i hallen och skrek att det går 50 kor utanför och att han måste till jobbet.

Sen gick mannen ut ur huset och försvann iväg med sin bil.

– Jag vet forfarande inte vem den människan är, han gick bara in och skrek om dessa kossor.

Inger tittade ut och såg att det inte var 50 kor utan 26 kor, närmare bestämt kvigor, som var på väg mot huset där gästerna sov och deras bilar stod parkerade.

– Vad gör vi nu? Tänkte jag. Bara de inte får panik och springer mot bilarna.

Korna är fortfarande kvar

Några av hennes gäster hade vaknat av att mannen tutat med sin bil och var uppe. De hjälpte Inger att mota bort korna, med hjälp av en bil fick de kossorna att backa.

– Sen hade jag frukost med gästerna, vi skrattade åt det hela.

Hon ringde sedan en granne som själv har kor. Han kom över och fick in de 26 korna i en hästhage vid huset, och nu på torsdagskvällen står de fortfarande kvar.

Inger har gjort en efterlysning efter ägaren till korna i P4 Halland och det verkar som att de har hittat den rätta. Men hur kossorna kommit dit från första början vet hon inte.

– De har nog plöjt ned sitt staket och tagit sig igenom.

"Kommer aldrig glömma det här”

Inger var rätt chockad imorse, både med tanke på den okända mannen som skrek i hallen och alla kor.

– Det var helt hysteriskt det här.

Samtidigt tycker hon att det blev lyckat till slut. Framför allt är gästerna, som lämnat stället, nöjda. En av dem sa att denne aldrig skulle glömma detta. En annan påpekade att det ska hända sådant här när man bor på bed and breakfast på landet.

– Jag brukar säga att stället erbjuder ”det lilla extra”. Då sa en av gästerna som lämnade att han nu vet vad det lilla extra är.