62-årige polisens mordturné varade nästan ett dygn

1 av 5
NYHETER

Polismannen Eulalio Tordil, 62, stängdes av från sitt jobb efter att ha fått besöksförbud mot exfrun.

Nu misstänks han för en 24 timmar lång våldsturné.

Först sköt han exhustrun till döds – medan han jagades av polis slog han till igen.

I slutet av mars utfärdades besöksförbud för Eulaio Tordil, 62, efter att han anmälts för att ha misshandlat sin före detta hustru.

Besöksförbudet ledde till att polismannen stängdes av från sitt jobb.

I torsdags såg en person hur Eulalio bråkade med exhustrun som satt i sin bil på en parkeringsplats utanför deras dotters skola i Beltsville, Maryland. 62-åringen sköt där ihjäl exfrun och skottskadade vittnet innan han flydde. Polisen gick kort därefter ut med en efterlysning av 62-åringen.

Men först 24 timmar senare kunde han gripas – efter att ha dödat ytterligare två personer och skadat två andra.

Genomförde ytterligare dåd

Under natten mot fredag försökte polisen hitta den misstänkte mördaren genom att bland annat spåra hans mobil men utan framgång. I stället genomförde 62-åringen ytterligare ett dåd på fredagsmorgonen, skriver AP.

Utanför Montgomery Mall, i Bethesda, ska 62-åringen först ha hamnat i bråk med en person enligt vittnen. Han ska sedan ha skjutit personen och två andra som rusat till undsättning. En man dog och två skadades, varav en allvarligt, skriver AP.

Cirka 20 minuter senare slog han till igen.

Utanför en stormarknad i Silver Spring sköt han ihjäl en kvinna som satt i sin bil.

Men den här gången fick polisen snabbt upp spåret på Eulaio Tordil som bara kört över gatan och ställt sig på en parkeringsplats. Där upptäcktes han av civilklädda poliser som påbörjade insatsen för att gripa honom.

Men i stället för att slå till direkt följde de efter den misstänkte trippelmördaren i närmare en timme, då han bland annat hann äta lunch, uppger ABC News.

– Vi ville inte sätta ytterligare i oskyldiga i en farlig situation och riskera en skottväxling när vi grep honom, säger polischef Thomas Manger.

– Det kan ha varit precis vad han ville skulle hända.

Köpte kaffe på Dunkin Donuts

Tordil åt lunch på restaurangen Boston Market och köpte en kaffe på Dunkin donuts innan han återvände till sin bil. Och då slog polisen till.

– Han klev ut ur bilen och gav upp. De hade stängt in honom, säger Jason Palmer som blev vittne till gripandet till AP.

Den nästan 24 timmar långa våldsturnén var då över.

När han greps var han obeväpnad men polisen hittade vapen i hans bil. Under lördagen lades de två sista morden och skjutningarna till åtalspunkterna med mordet på exhustrun, skriver AP.