Trumps twitterplump – fick smaka egna medicinen

1 av 10
NYHETER

Donald Trump har avverkat motståndare på löpande band i sociala medier.

Men nu kan han ha mött en övertwittrare i senatorn Elizabeth Warren.

Hon gick till försvar med en ”Trumpattack”:

”För en kille ’med de bäste orden’ så är det ganska svagt. Vekt!”

Elizabeth Warren beskrivs som en demokratisk ”rockstjärna” och en drottning när det kommer till att stå upp för partiets budskap.

Många ser henne som en perfekt parhäst bredvid Hillary Clinton i presidentvalet då hennes politisk lockar de miljoner amerikanska demokrater som gillar Bernie Sanders, uppger Politico. Hennes hjärtefrågor som att minska studieskulder och införa hårdare regler för storbanker och finansinstitut har också blivit stora delar av partiets hjärtefrågor.

Warren har själv inte uttalat sitt stöd till någon av kandidaterna, men har nu ändå hamnat i presidentvalshetluften.

I veckan delade hon i sociala medier också med sig av sina åsikter om republikanernas presidentkandidat Donald Trump, som hon bland annat kallade narcissist och rasist.

Hånat sina motståndare

Trump skulle kunna kallas primärvalets Twitterkung efter att ha gett sig på och slagit ut sina motståndare en efter en med batterier av tweets som förringat dem som stått i hans väg. Till exempel ”Lögnaktige Ted Cruz”, ”Lille Marco Rubio” och ”Trötte Jeb Bush”.

Miljardären gick därför inte helt oväntat till motattack:

”Jag hoppas korrumperade Hillary Clinton väljer att ställa upp tillsammans med fåniga Elizabeth Warren. Jag kommer slå dem båda”.

Kort därefter fortsatte han sin tweetstorm mot Warren med att ta upp en gammal surdeg från hennes senatskandidatur 2012. Hon hade tidigare sagt att hennes släktband gick tillbaka till Amerikas ursprungsinvånare, något som hon dock inte hade några bevis för. Mer än att det var något som sagts i hennes familj sedan hon var liten och som hon aldrig ifrågasatt.

Vilket Trump snappade upp:

”Fåniga Elizabeth Warren, Hillary Clintons lakej, har en karriär som helt bygger på en lögn. Hon är inte en ursprungsinvånare”.

Gav igen

Men sedan hände något som hittills inte mött miljardären under hans primärvalstwittrande – han fick smaka på sin egen medicin, uppger Politico.

Elizabeth Warren svarade i flod av tweets, varav en lyckades fånga i princip hela Trumps arsenal av nedsättande stämpelord för motståndare:

”’Fånig’, Donald Trump? För en kille ’med de bäste orden’ så är det ganska svagt. Vekt!”.

Sedan fortsatte hon med:

”Donald Trump är en mobbare som har en enda taktik i sitt taktikblock – stötande lögner kastade mot alla som utmanar honom”, twittrar Elizabeth Warren i en av sina många mottweets.

Vilket fick Trump att plocka fram härskartekniken att diktera vad hans motståndare känner:

”Fåniga Elizabeth Warren och hennes fejkade indianursprung är ute och twitteryrar. Hon är så lätt att slå! Jag gör henne galen”.

Och även om den sista tweeten förmodligen inte är tweetad så fick Warren sista ordet vid den här artikelns tillkomst:

”Nej Donald Trump – din rasism, sexism och främlingsfientlighet gör mig inte galen. Den får mig att må illa. Och jag är inte ensam”.

ARTIKELN HANDLAR OM