Saras katt förgiftades – vill varna kattägare

Gandalfs liv gick inte att rädda: "Vi kommer sakna honom oerhört"

På fredagsförmiddagen fick Sara Norrgrann samtalet alla kattägare fruktar. Hennes Gandalf låg inne hos veterinär – efter att ha blivit förgiftad, skriver Allehanda.

Till sist gick hans liv inte att rädda.

– Vi kommer sakna honom oerhört, säger Sara till Aftonbladet.

Sara Norrgrann, 46, i Härnösand satt på jobbet när telefonen ringde. Det var veterinären i staden som hörde av sig – och berättade att hennes katt Gandalf nyss hade blivit inlämnad av en privatperson som hittat honom livlös på gatan.

När Sara kom till kliniken fick hon veta att en till katt kommit in med samma symptom – misstänkt förgiftade av musgift.

– Det kan vi nog fastslå att de blivit nu, säger Sara.

Trots veterinärernas insats gick det inte att rädda Gandalfs liv. Intensivvård bedömdes vara meningslöst, och vid tretiden somnade familjen Norrgranns älskade katt in.

– Det fanns inget motmedel, är de så här djupt medvetslösa går det inte att göra något.

"En stor lurvig sak"

Sara uttrycker stor tacksamhet dels mot den person som lämnade in Gandalf hos veterinären och dels mot djurläkarnas insats.

Hon uppmanar alla kattägare att id-märka sina katter för att se till att de går att identifiera vid sådana här situationer.

– Det här är jättetråkigt. Alla är upprörda, vi är helt förtvivlade, säger Sara.

Hon berättar att Gandalf var en väldigt speciell katt. Han tyckte om att bli pussad på nosen och kunde till och med öppna dörrar.

– En stor lurvig sak var han... som att bära runt på ett gosedjur. Vi kommer sakna honom oerhört, jag har aldrig träffat en så speciell katt.

Tejpat igen kattluckan

Musgiftet som tog livet från Gandalf innehåller medlet alfakloralos. Aftonbladet har tidigare rapporterat om hur det kan vara livsfarligt för husdjur att komma i kontakt med det.

– Jag förstår faktiskt inte varför man gör så, lägger musgift inne i stan. Vad är det för fel på råttfällor, man börjar ju fundera, säger Sara.

Familjen vill nu varna andra kattägare i trakten. Sara Norrgrann har tejat igen kattluckan – hennes andra katt kommer inte få gå ut på ett bra tag, säger hon.

– Jag har haft kontakt med han som hittade Gandalf nu, via Facebook. Han ska också låsa in sin katt. Vi får hoppas att det här når fram till den som lagt ut giftet, säger hon.

Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln