Polisen jagar misstänkt seriemördare

NYHETER

Han tros ha dödat sju personer – bland annat en tolvårig flicka – i Phoenix, USA.

Nu släpper polisen en fantombild på den misstänkta seriemördaren.

– Jag uppmanar alla våra medborgare att vara vaksamma, säger chefsåklagaren Bill Montgomery.

Polisen har tagit fra men fantombild på den misstänkte seriemördaren i Phoenix.

Polisen i Phoenix i den amerikanska delstaten Arizona arbetar intensivt med en rad olösta mord.

Sedan i våras har sju personer skjutits ihjäl av vad polisen misstänker är en seriemördare. Den senaste händelsen var ett trippelmord och inträffade den 12 juni när 33-åriga Stefanie Ellis och hennes dotter Maleah, 12, sköts ihjäl utanför hemmet tillsammans med mammans väninna Angela Linner, 31.

Grannar hörde ett tiotal skott avlossas och en kort tid efter att skotten avlossades såg ett vittne en man lämna platsen i en bil.

Släpper fantombild

Med hjälp av vittnesuppgifter har polisen nu tagit fram en fantombild av den misstänkte seriemördaren som beskrivs vara en gänglig man i 20-årsåldern.

Exakt vad som får polisen att koppla samman fallen har man ännu inte gått ut med.

Det finns i nuläget inget känt motiv bakom skjutningarna. Eftersom skjutningarna inträffat över ett stort geografiskt område i miljonstaden går det heller inte att säga att något område är mer riskfyllt än något annat.

De flesta av offren har skjutits utanför sina hem och skjutningarna har inträffat sent på kvällar eller nattetid.

– Jag uppmanar alla våra medborgare att vara vaksamma, säger chefsåklagaren Bill Montgomery i en kommentar på Phoenixpolisens Facebooksida.

Vädjar om tips

BreAngela White förlorade sin mamma Krystal, 55, i en av de skjutningar som polisen misstänker att seriemördaren ligger bakom.

– Det är otäckt att någon dödar oskyldiga – någons mamma, någons dotter – utan orsak och att ingen har några svar, säger hon till NBC.

Polisen uppger att en särskild enhet arbetar dygnet runt med fallet. Man utesluter inte att den oidentifierade mannen haft medhjälpare.

Nu vädjar man om telefontips från allmänheten.

– Någon där ute vet vem som gjorde det här. Vi är i behov av samhällets hjälp att lösa de här fallen, att bringa rättvisa till familjerna och offren och att förhindra att ytterligare våld sker, säger polischefen Joseph Yahner.

ARTIKELN HANDLAR OM

Phoenix

Arizona

USA