Storbrand i Norrköping - boende varnas

NYHETER

Under fredagen härjade en stor brand i ett industrihotell på Händelö i Norrköping.

Ett stort antal brandmän bekämpar elden och boende i området varnas för den kraftiga röken.

– Vi har kontroll över branden, säger Anders Finn, inre befäl vid räddningstjänsten.

Larmet inkom till räddningstjänsten vid tio på fredagsförmiddagen.

– Det är ett industrihotell med blandad verksamhet, både kontorsdel och verkstäder som börjat brinna, säger Stefan Hagdahl vid räddningstjänsten.

Verksamheten var i full gång på Västra Bravikenvägen när branden av okänd anledning bröt ut på vinden. Samtliga som vistades i lokalerna tog sig ut oskadda. Inga explosiva ämnen ska heller ha funnits i lokalerna.

Enligt räddningstjänsten var branden fullt utvecklad och länge utom kontroll för räddningstjänsten.

– Men vi har kontroll över den nu. Det är åtta enheter på plats och vi har säkrat en del av byggnaden. Det är en totalskada på ungefär hälften av ytan, säger Anders Finn.

Varnade boende

Då brandröken syntes kraftig över hela Norrköping gick räddningstjänsten ut med en varning om att boende bör undvika röken om möjligt samt stänga ventilationsluckor, dörrar och fönster.

– Om det finns boende som får rök på sina hus så ska de stänga fönster och ventilation. Men annars tror vi det värsta är över, säger Anders Finn.

I nuläget misstänks inget brott i samband med händelsen.

Polisen spärrade av området i samband med händelsen.

Totalt var det fyra företag som höll till i byggnaden. En av verksamheterna kunde räddas med hjälp av sanering uppgav NT senare under fredagskvällen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bränder