Enäggstvillingarna fyller 100 – här är deras hemlighet

1 av 3 | Foto: Elmer och Albert Pfeuffer.
NYHETER

Enäggstvillingarna Albert och Elmer firade nyligen sin hundraårsdag tillsammans. Nu delar de med sig av sina tips för ett långt liv.

Nyligen firade enäggstvillingarna Albert och Elmer Pfeuffer sin hundrade födelsedag tillsammans på ett äldreboende i den amerikanska delstaten Louisiana, uppger den lokala TV-stationen KLFY News.

Tvillingarna föddes den 15 mars 1916 i Saginaw i Michigan och Albert föddes 15 minuter före Elmer. Albert har bott i Lafayette med sin fru Dot sedan 1960 medan Elmer flög in från Tucson i Arizona för att kunna äta tårta tillsammans med sin tvillingbror.

En stor skara släkt och vänner samlades också för att fira de två hundraåringarna. Elmer har tre barn, sex barnbarn och fyra barnbarnsbarn och Albert har tre barn, sju barnbarn, fjorton barnbarnsbarn och två barnbarnsbarnsbarn.

”I unga år höll vi oss aktiva”

Tvillingarna har upplevt mycket tillsammans. När de var unga lurade de läraren i skolan genom att byta plats med varandra. De delade också sin första bil när de lärde sig köra, men idag är det bara en av dem, Albert, som fortfarande kör bil.

De nyblivna hundraåringarna passade också på att dela med sig av sina hemligheter för ett långt och lyckligt liv.

– Vi följer bara den väg som herren ger oss. Vi vaknade tidigt på morgonen. I unga år höll vi oss aktiva. Vi var caddies på golfbanan, promenerade och sprang mycket. Mycket sport gjorde antagligen något för livslängden, kan jag tänka mig, säger Albert till KLFY News.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Louisiana

Feelgood