Philip, 22, fick en lapp av okänd kvinna: ”Jag blev gråtfärdig”

1 av 4 | Foto: Philip trodde att hon stirrade på hans armar som är ärrade efter år av självskadebeteende.
NYHETER

Philip Elmdahl trodde att den okända kvinnan kollade på honom av samma anledning som många andra, men blev istället överraskad av en lapp, skriver GT.

– Jag blev väldigt glad, det stärker mig att få sådana kommentarer, säger han till Aftonbladet.

På spårvagnen på vägen hem i fredags märkte Philip Elmdahl att en tjej satt och tittade på honom.

– Jag vet inte om det var för att hon kanske sett mig innan på spårvagnen eller om hon kollade på mina armar.

Philip är nämligen van att folk slänger blickar på hans armar – de är fyllda av ärr då han har skurit sig själv i tio år.

– Vissa dagar så klarar jag inte av att ta emot blickar, som den här dagen då jag valt att ha en tröja med längre armar.

Blev gråtfärdig och rörd

Tjejen, som kollat nyfiket på Philip, skulle gå av då hon gick fram till honom och gav honom ett stort leende och en lapp. En chockad Philip blev gråtfärdig och rörd när han läste vad det stod skrivet på engelska.

Jag tycker att du är fantastisk och stark. Jag brukade skära mig själv också. Allt vi gör är att vara våra bästa jag”.

I ett Facebookinlägg hyllar han den främmande tjejen.

Jag hade fullt med påsar och väskor, annars skulle jag sprungit efter henne och pussat henne på kinden, kanske bjudit på fika om hon velat. Detta gjorde verkligen min dag!”.

– En okänd människa ger en beröm på det här sättet, när inte ens en del av ens nära vänner kan det, säger han och fortsätter:

– Jag blev väldigt glad, det stärker mig att få sådana kommentarer. Det är just sådana här händelser som får en att känna sig mer bekväm i fler situationer.

”Kan också njuta av livet”

Folk brukar annars snarare prata bakom hans rygg än med honom.

– Folk har spottat på mig och föräldrar har täckt för barns ögon och sagt ”kolla inte, det är äckligt”.

Philip tror att folk ser ner på människor med självskadebeteende, för att man anser att de visar sig svaga, vilket är tabubelagt.

– Men till skillnad från vad folk tror så är jag inte ständigt deprimerad och ångestfylld. Jag kan också njuta av livet.

Samtidigt förstår han att folk inte går fram och frågar, även om han skulle föredra det. För Philip är väldigt öppen med vem han är.

– Sedan tonåren har jag velat föreläsa om sexuella läggningar, självskadebeteenden och missbruk. Något jag brinner för är att hjälpa andra.