Polisen misstänker: Saknad kvinna hittades mördad i skogen

1 av 8
NYHETER

Silverdalen/STOCKHOLM. En man i 50-årsåldern har anhållits misstänkt för mordet i Silverdalen.

Polisen arbetade tidigt utifrån teorin att kvinnan som hittades död i ett skogsparti anmäldes saknad i måndags.

– Mannen misstänks för mord på sin maka, säger Johan Bruun, presstalesman vid polisen i Kalmar.

Sent på tisdagseftermiddagen hittade en privatperson en död kvinna i ett skogsområde vid Silverdalen i Hultsfreds kommun.

Kvinnan hittades med sådana skador att polisen fattade misstankar om att hon hade blivit mördad. Natten mot onsdag anhölls en man i 50-årsåldern misstänkt för mord.

Tidigare under onsdagen hade polisen inte till hundra procent identifierat kvinnan men trodde sig ha en god uppfattning om vem hon är.

Anmäldes saknad

Polisen misstänker att den döda kvinnan anmäldes saknad redan i måndags. Den saknade kvinnan ska vara i 40-årsåldern.

– En av hypoteserna vi jobbar med är att det är samma kvinna som ska ha varit försvunnen i det området. Problemet är att vi inte har någon säker identifiering och därför kan vi inte gå ut med mer information, säger Johan Bruun, presstalesman vid polisen i Kalmar.

Under onsdagseftermiddagen bekräftade polisen att identiteten var fastställd och att mannen och kvinnan hade en nära relation.

– Mannen misstänks för mord på sin maka, säger Johan Bruun.

Enligt uppgift till Aftonbladet har en mobiltelefon, som lär tillhöra den saknade kvinnan, hittats inte långt från den plats där kroppen påträffades.

– Jag kan inte kommentera vilka fynd som har gjorts, säger Johan Bruun.

Mannen ska ha setts i området

Polisen vädjar om tips från allmänheten.

Särskilt intressant är observationer som gjorts i Silverdalen från måndag eftermiddag fram till att den döda kvinnan hittades sent på tisdagseftermiddagen.

– Den tekniska undersökningen pågår och vi har ingen exakt tid för när brottet ägde rum men troligtvis inom det dygnet. Om någon sett eller hört något vill vi gärna att de tar kontakt med oss på 114 14, säger Johan Bruun. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en man med misstänkt beteende ha setts till i det nu avspärrade skogsområdet. Mannens beteende ska ha varit anmärkningsvärt, och han ska ha iakttagits omkring den tidsperiod då kvinnan anmälts försvunnen.

Boende i området uppger att mannen som synts i området är den person som nu sitter anhållen misstänkt för mord.

ARTIKELN HANDLAR OM