Polisens razzia mot mordmisstänkte mannens hus

1 av 6 | Foto: Den 61-åriga kvinnans kropp hittades i ett gruvhål.
NYHETER

Ett blåvitt band bryter mot det gröna ute i skogen i en ort utanför Borlänge.

Här har polisen gjort en räd – på adressen bor en ung man som är en av de häktade som misstänks ha mördat en kvinna i 60-årsåldern.

Här är mannen i alla fall skriven. Bakom avspärrningen finns en gård med flera hus, och i det höga gräset står några bilar i varierande skick. Mannen gillar att meka, säger en närboende som går förbi på promenad. Området är öde nu, men grannen berättar att skogen var full av poliser under fredagen.

– Vafan, en polisbilsjävel, tänkte jag. Och sen kom det en vanlig bil, det var civilpoliser, säger grannen.

”Mycket brännvin”

Det är inte helt vanligt med okända fordon i området. Men det avspärrade huset har ibland haft gäster, och fester. Inget olagligt, tror grannen, men ”mycket brännvin”. Hen minns inte när det hände sist, och i fredags verkar ingen ha varit här när poliserna kom. Grannen var ute på promenad då också. En polisman tornade upp sig bredvid gångvägen:

– ”Vem är du” röt han, ”Ja jag är ju jag”, sa jag, säger grannen.

Finkammade hela gården

Polisen ska ha finkammat hela gården – och även skogen bakom. De var särskilt intresserade av bilarna, säger grannen. Men sedan dess är bara avspärrningsbandet kvar. Inga poliser har varit ute vid gården under helgen.

– Nä, de var ju här länge som fan i fredags, säger grannen.

Den unga mannen är en av fyra som är häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på en 60-årig kvinna. Ytterligare tre personer misstänks vara inblandade i mordet. Kvinnans kropp hittades under natten mellan fredag och lördag i Långshyttan utanför Hedemora. Polisen misstänker att hon mördades redan för två veckor sen, men är förtegna om vad som kan ha hänt.