Kunder drabbade efter SEB:s teknikhaveri

1 av 4
NYHETER

Under morgonen drabbades SEB av tekniska problem som ledde till att det inte gått att betala med kort eller logga in på internetbanken.

SEB uppgav att man åtgärdat problemet men att det skulle dröja tills kunderna märkte av effekten.

”App och kort fungerar men tyvärr är det eftersläpande problem med inloggning på internetbanken”, skriver bankens presschef Anna Helsén i ett mejl vid 12-tiden.

Kunder hos storbanken SEB har inte haft det lätt att uträtta ärenden under torsdagsmorgonen.

Ett tekniskt problem har medfört att kunder inte kunnat betala med kort. Dessutom har SEB:s internetbank inte fungerat, bekräftar presschefen Anna Helsén.

– Vi har haft ett tekniskt problem. Jag vet inte exakt vad som varit fel men det har lett till vissa problem med kortbetalningar och internetbanken har legat nere, säger hon.

”Ska fungera inom kort”

Vid 08.15 uppgav hon att man löst problemet men att effekterna av det släpade efter.

– Själva problemet är åtgärdat men det kommer ta ett tag innan allt fungerar igen. Det ska fungera inom kort, säkerligen inom den närmaste timmen, säger Helsén.

Men när mer än en timme hade gått fanns det fortfarande inga besked om att funktionerna var återställda. Vid 10-tiden uppgav SEB att systemen fungerade som de skulle.

”Problemen varade mellan 07.34-09.55”, skriver Laurence Westerlund, pressansvarig på SEB, i ett mejl.

Men flera läsare fortsatte slå larm om att de inte kunde komma in på internetbanken. Och SEB korrigerade senare uppgiften.

”App och kort fungerar men tyvärr är det eftersläpande problem med inloggning på internetbanken”, skriver presschefen Anna Helsén i ett mejl.

”Inga tecken på attack”

Anna Helsén kan inte säga hur omfattande betalningshaveriet varit. Vid flera tidigare tillfällen har banker utsatts för överbelastningattacker som har slagit ut hemsidor.

– Det finns inga tecken på att det skulle vara aktuellt i det här fallet. Men det är klart att vi alltid tittar noga på vad som har hänt, säger Anna Helsén, presschef på SEB.

ARTIKELN HANDLAR OM

SEB