Svarttaxiresa blev en mycket dyr affär

Foto: Malin Hoelstad/TT
OBS: Ingen av bilarna på bilden nämns i artikeln.

avDennis Jörnmark Callstam

NYHETER

På väg hem från festen hejdade en man i Malmö en svarttaxi. Det skulle han inte gjort – nu har han förlorat egendomar till ett värde av 16 000 kronor, skriver 24Malmö.

En Malmöbo som varit ute på stan under natten mot söndagen kom på vägen hem i kontakt med en bilförare som erbjöd sig att köra hem honom och hans sällskap mot kontant betalning. Det rörde sig alltså om vad som i folkmun kallas en svarttaxiresa.

Mannen och hans två vänner skojade med chauffören i bilen, enligt hans egen uppgift.

– Den här mannen har beskrivit det som att de pratade och hade trevligt tillsammans med taxichauffören, säger Lars Förstell, presstalesperson på Malmöpolisen, till 24Malmö.

Kostsam affär

Men så värst rolig känns nog inte kvällen i efterhand. När gänget kom fram till mannens bostad bjöd de med sig chauffören upp i lägenheten för att betala.

Och efter att han lämnat bostaden gjorde de en fasansfull upptäckt – armbandsur till ett värde av 16 000 kronor saknades i mannens bostad. Istället för att åka hem genom Malmö en kväll i oktober hade vännerna exempelvis kunnat få flygbiljetter tur och retur till USA för en sådan summa.

– Svarttaxiresor är helt uppenbart förenat med vissa risker, konstaterar Lars Förstell.